Selektor Hrvatske: Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da ne bi voleo da u baražu kvalfikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo igra protiv reprezentacije Srbije.

Kvalifikacije nisu završene, Srbija ima veoma bitnu utakmicu sa Portugalijom, koja odlučuje ko ide direktno na Svetsko prvenstvo. Dok Hrvatska igra sa Maltom i Rusijom.

– Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija, rekao je Dalić za Informer i dodao

– Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak… Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu.Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom – poručio je Dalić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE