Klop protiv kupovine Njukasla: Ko je dozvolio da Saudijci kupe klub?

Kupovina Njukasla od strane vladajuće porodice u Saudijskoj Arabiji obradovala je navijače tog kluba, ali je razočarala ostatak fudbalske Evrope.

Bogatstvo novih vlasnika je neograničeno, a mnogi se pozivaju i na to da je Evropa zatvorila oči pred činjenicom da se u Saudisjkoj Arabiji krše ljudska prava koja se spočitavaju drugim zemljama u svetu.

Jedan od onih koji je javno digao glas protiv kupovine Njukasla je Jirgen Klop, trener Liverpula.

On je u izjavi za nemački Skaj najavio da će Njukasl biti klub koji će dominirati u svetskom fudbalu.

Ne bih da sve to deluje kao moj posao, jer nije. Ne postoje dve opcije kada se radi o ljudskim pravima u Saudijskoj Arabiji. Tu nema sumnje. Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o fudbalu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svetu, rekao je Klop.

Očekuje se da će Njukasl biti dominantan u narednih nekoliko decenija.

Mogućnosti koje im se otvaraju su neslućene. Ceo svet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superlige Evrope, ali samo za jedan klub. Njukasl će imati dominantnu ulogu u svetu fudbala u narednih 20 do 30 godina, zaključio je menadžer Liverpula.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE