Birane reči i komplimenti: Nadal iskreno o Novaku

Jedan od najbolji tenisera Rafael Nadal dugo je na pauzi i zbog povrede i neće igrati do kraja sezone. On je dao intervjuu za japanski magazin Bunšun, gde je otkrio kako je doživeo poraz od Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

-Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je bila reč o izboru udaraca tog dana, a meni je delovalo da je svežiji. Želeo sam da osvajam taj turnir što je moguće duže, ali se ta serija prekinula. Ne žalim, gorim od želje da Rolan Garos opet bude u mom znaku naredne godine, rekao je Nadal.

Zatim je pohvalio najboljeg tenisera današnjice, koji je posle Pariza bio najbolji i u Londonu, na Vimbldonu.

-Novak je savršen teniser, nema slabosti. Može da igra jednako dobro na šljaci, tvrdim podlogama, travi. Ove godine pokazuje sjajnu stabilnost. Čak i u danima kada ne deluje da je u ritmu, ta energija kojun ima i osećaj da će pobediti mu definitivno pomažu“, dodao je Rafa.

Nadal i Novak poslednji put su se sastali u polufinalu Rolan Garosa kada je Nole slavio sa 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2 

Komplimente je dobio i Federer

-Rodžer je takođe savršen igrač. Moderan stil njegove igre je nešto vanserijsko. Njegovim protivnicima je teško da predvide šta će odigrati jer ima razne varijacije u igri”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd teško do pobede, Zvezda pala u poslednjim sekundama

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Herceg Novog u neizvesnom meču sa 15:13 u prvoj utakmici turnira regionalne...

POVEZANE OBJAVE