Zvezda nije imala snage do kraja, CSKA srećno do pobede

Košarkaši Crvene zvezde i pored dobre igre su poraženi u Moskvi od CSKA 78:76 . Bio je to izjednačen meč u kojeBeograđani vodili većim delom meča, i gde su imali vođstvo na 3 minuta pre kraja, li su izabranici Dimitrisa Itudisa uz pomoć ofanzivnih skokova i šuta za tri poena stigli do pobede.

Crvena zvezda je od starta krenula u dobrom ritmu u odbrani, koji je glavni motor igre ekipe Dejana Radonjića. CSKA nije lako dolazio do otvorenih pozicija, dok sa druge strane crveno-beli strpljivo nalazili rešenja ispod koša i dolazili do lakih poena.

Beograđani su sredinom četvrtine preuzeli vođstvo koje su čuvali skoro do kraj poluvremena. Nikola ivanović i Ostin Holins su bili raspoloženi u šutu i na prvu pauzu se otišlo sa 17:21 za Crvenu zvezdu.

U drugoj četvrtini viđena je napadačka košarka gde su obe ekipe bile veoma raspoložene u napadu. CSKA je pogađao vrlo teške šuteve, dok je Ognjen Kuzmić odigrao sjajnu deonicu gde je što kroz poene što kroz skokove u napadu zadavao velike probleme Moskovljanima pod košem.

Domaćin je krajem drugog perioda došao do vođstva posle dugo vremena i sa 42:39 se ušlo u poslednjih 20 sekundi, ali je trojkom Nejta Voltersa ekipa Dejana Radonjića izborila 42:42 na poluvremenu.

Treći period počeo je odlično za Crvenu zvezdu. Ponovo je briljirao Ognjen Kuzmić i ubrzo su stvrili prednost od 7 poena prednosti. Ipak, CSKA je pogađao spolja i to ih je držalo u trećem periodu. Crvena zvezda je imala priliku da ode sa prednošću na kraju trećeg perioda, ali je Šved, kao i Volters na kraju druge, u poslednjoj četvrtini pogodio trojku i na kraju je bilo 57:57.

CSKA je bolje započeo poslednju četvrtinu. nastavili su dobro da šutiraju za tri, dok crveno-beli nisu imali tri minuta rešenja u napadu. Poveo je košem Šveda domaćin 65:59 i to im je bilo najveće vođstvo. Ubrzo su podigli i na 8, ali onda gosti šutem za tri poena i sa nekoliko dobrih odbrana sredinom perioda spuštaju zaostatak na 4 poena i šalju poruku da ne žele da se predaju.

Posle tajm-auta crveno-beli prave seriju 6:0 i ponovo vode, ali od tog trenutka domaći su došli do važnih poena iz skoka u napadu, koji će na kraju, kada se sve svede biti odlučujući faktor pobede CSKA. Na kraju 78:76 za CSKA.

Kod domaćih najefikasniji je bio Vil Klajburn sa 18 poena, dok je Šved ubacio 16.

Kod Crvene zvezde Volters 16, Kuzmić 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE