Jovanović pred Borac: Utakmica će zavistiti od naše koncentracije

Košarkaši Mege su ostvarili dve pobede na startu ABA lige. Posle ubedljivog trijumfa na SC Derbijem, usledile su dve neizvesne utakmice protiv Cibone i Krke gde su mladi izabranici Vlada Jovanovića imali polovičan uinak.

U nedelju ih očekuje duel u Čačku protiv Borca, koji posle pobede u Baru ulazi u ovaj meč sa dobrim raspoloženjem.

Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovođenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu. U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takođe su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elemetnima u kojima su i više nego dobri. Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebala da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, među kojima je i zatvaranje tog njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo. Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum, izjavio je trener Mege Vlade Jovanović.

Utakmica Borac – Mega Basket igra se u nedelju 17. oktobra od 18 časova u Dvorani Borca u Čačku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nekadašni fudbaler Zvezde završio karijeru i odmah našao novi posao

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Damijen le Talek završio je svoju igračku karijeru. On je svoju karijeru završio u 34....

POVEZANE OBJAVE