ŽOC PRED START EVROKUPA: Vidim kod igrača veliku želju

Željko Obradović će, posle dogo vremena, voditi jedan klub u Evropkupu, drugom po jačini evropskom takmičenju. Da se ne radi o Partizanu, to bi bilo praktično nemoguće jer se radi o najtrofejnijem evropskom treneru.

Partizan će u ovom evropskom takmičenju prvi meč igrati protiv nemačkog Hamburga, u utorak od 19.30.

Pred početak ovog takmičenja izjavio je da utakmica ima posebnu draž.

S obzirom da je prva utakmica, ima posebnu draž. Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu otkako smo se skupili, da radimo jako i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čak i kada se odigra najbolja utakmica. Nastojaćemo da što duže imamo koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših. Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme, rekao je Obradović.

Govorio je i o predstojećem protivniku.

Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protvnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Pokušava čak i posle primljenog koša da trči i to je glavna odlika Hamburga. Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj ubačenih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta s presingom, moramo da budemo spremni na to. Moramo da budemo spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju, istakao je Obradović.

Ono što može radovati navijače Partizana je da su, kako je naveo njihov trener, svi igrači zdravi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Barselona ima novog trenera

Nemački fudbalski trener Hansi Flik od danas je zvanično novi trener Barselone, saopštio je katalonski klub. Flik je sa Barselonom...

POVEZANE OBJAVE