LAKAZET SPASILAC: Arsenal iščupao bod protiv Palasa (VIDEO)

Arsenal – Kristal Palas 2:2 (1:0)

Obamejang 8′ – Bentke 50′ , Odson Eduar 73′

U poslednjem meču 8. kola Premijer lige, fudbaleri Arsenala i Kristal Palasa, odigrali su bez pobednika. Tobdžije su povele, ali je Palas sa dva gola preokrenuo i činilo se da će slaviti. Međutim, domaćini su izjednačili u poslednjem minutu nadoknade i izborili remi.

Arsenal je krenuo agresivnije i ima posed lopte kontrolišući igru. Odmah su to i krunisali, pogotkom Obamejanga u 8. minutu. Šut Pepea odbranio je Gvaita, ali se lopta odbila do napadača Arsenala. Tobdžije su nastavile sa napadima nakon pogotka, u želji da dupliraju prednost. Mogao je u 28. minutu Palas do izjednačenja, ali se istakao Aron Ramsdejl. Do kraja, bilo je prilika na obe strane, ali je prednost ostala na strani domaćina.

Ipak, odmah na početku drugog poluvremena, gosti su izjednačili. Tomas Parti je pogrešio pa je na kraju akcije, Benteke postigao pogodak. Gosti su nakon tog pogotka, zaigrali otvorenije i stvarali prilike za potpuni preokret.

Arsenal je u 72. minutu, mogao da ponovo povede. Ali Gvajita je odbranio šut Lakazetu. To im se obilo o glavu, jer je odmah u sledećem napadu Odson Eduar postigao gol za potpuni preokret Palasa.

Kasnije je Kiran Tirni imao ogromnu priliku u 86. minutu, ali je njegov šut zaustavila prečka. Ipak, Arsenal je uspeo da stigne do boda, golom Aleksandra Lakazeta.

Arsenal se sada, popeo na 12. poziciju sa 11 poena, dok je Palas ostao na 14. mestu sa 8 bodova.

Predstojećeg vikenda Arsenal dočekuje Aston Vilu, a Kristal Palasu u goste dolazi Njukasl.

Foto: Tviter printskrin/ Arsenal FC

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE