LŠ: Ubedljive pobede gostiju (VIDEO)

Klub Briž je bio nemoćan na svom terenu protiv tima Mančester Sitija. Na kraju je bilo 5-1 za engleski sastav.

Golman Mančester Sitija Ederson u prvom delu igre nije gotovo uopšte imao posla, a dominacija u posedu lopte nije ostala nematerijalizovana i sve je išlo po planu za mančesterski klub. Nakon što je u drugom delu igre utakmica praktično rešena, igra se otvorila, pa je bilo i nekoliko šansi za belgijski tim.

U 12. minutu Siti je imao odličnu šansu, kada je nakon lopte Džeka Griliša umalo došlo do autogola. Ipak, suđem je i ofsajd, a takođe i u narednom minutu nakon što je loptu u mrežu smestio Rodri, tako da je ostalo 0-0. Siti je nastavio napade, Foden je iskoristio prostor i oprobao šut, ali je pogodio spoljni deo mreže. U 28. minutu ponovo ofsajd nakon izgledne šanse, ali De Brujne je svakako šutirao jako slabo iz šesnaesterca.

Napadi Sitija su se napokon isplatili u 30. minutu. Nakon perfekttnog pasa Fodena, Žoao Kanselo je sigurno plasirao loptu pored golmana belgijskog kluba.

U 32. minutu je usledila potencijalna opasna situacija po gol Edersona, ali je Laport zaustavio protivnika nepropisno, čime je zaslužio žuti karton. u 36. minutu je nakon dobrih poteza Bernarda Silve, odbrana Briža na vreme odreagovala i odbranila se od novog naleta engleskog tima. Na dva minuta do kraja poluvremena usledio je penal, koji je sigurno realizovao Rijad Marez, tako što je loptu poslao u jednu, a golman Briža se bacio u drugu stranu.

Minjole je u nadoknadi prvog dela igre sprečio novi gol sjajnom reakcijom nakon pokušaja Mareza koji je uhvatio dobar zalet i sjajno šutirao iz prve.

Siti je nastavio sa napadima od starta drugog dela igre. Marez je došao do gola, ali nakon propuštene lopte Griliša, fudbaleri Briža su sprečili da stigne do Fodena. Nije se dugo čekalo ni na novi gol, kad je posle odlične akcije Mareza i De Brujnea, akciju završio Kajl Voker koji je osetio odlično mesto na kom treba da bude, s obzirom da deluje u poslednjoj liniji, kao bek.

Posle gola Kola Palmera već je u 67. minutu bilo velikih 4-0 za engleski klub. Zatim je Sterling je bio rešen da sam završi izglednu šansu, ali je iz dvostrukog pokušaja prvo pogodio golmana, a zatim spoljni deo mreže.

Kada se činilo da je Briž potpuno nemoćan, u 79. minutu je nakon ubačene lopte glavom odlično zahvatio loptu Čarls de Kataler, ali je Ederson je, i pored toga što nije bio toliko zauzet na ovoj utakmici, ostao koncentrisan i sprečio pogodak za domaći sastav. Ipak, upornost belgijskog kluba se isplatila i, iz slične situacije, posle šuta Hansa Vanakena, velika prednost Sitija je delimično umanjena.

Ipak, ovaj pogodak kao da je zadovoljio domaćina, pa je već u narednom trenutku, Marez pobegao odbrani gostiju i izbegao ofsajd zamku, nakon čega je rutinski postigao svoj drugi pogodak na meču.

Fudbaleri Bešiktaša su na svom terenu ubedljivo poraženi od lisabonskog Sportinga rezultatom 4-1.

U prvom poluvremenu turskoj ekipi nije bio dovoljan veći posed lopte i na pauzu su otišli sa zaostatkom od dva gola, a identična situacija viđena je i u drugom delu igre.

Odmah su dva kluba razmenili po šansu. Paulinjo je već u drugom minutu primio loptu na granici šesnaesterca i uputio šut po zemlji, ali je golman Bešiktaša Destanoglu odreagovao odlično. Nedugo zatim, u 5. minutu je Rašid Gezal izveo sjajnu solo akciju i šutirao sa oko 16 metara ali je lopta završila pored gola. U 15. minutu je Pablo Sarabija došao do situacije jedan na jedan sa golmanom turskog kluba, koji je međutim odlično odbranio. Ipak, nakon kornera koji je usledio Sebastijan Kouts je loptu ubacio u mrežu nakon asistencije glavom Gonzala Ignasija.

U 19. minutu je loptu ka golu Bešiktaša uputio i Mateus Ris, ali je lopta otišla iznad gola.

Usledila je kazna. Nakon kornera u 25. minutu Kajl Larin je glavom smestio loptu u mrežu golmana Adana za izjednačenje.

Ipak, nije dugo potrajalo slavlje fudbalera turskog sastava. I treći gol je pao nakon kornera. Kouts je postigao svoj drugi pogodak. Odlično se postavio u šesnaestercu i glavom smestio loptu umrežu.

Miči Batšuai je u 38. minutu zatresao okvir gola, pogodivši stativu Sportingovog gola. Na drugoj strani Kouts umalo nije postigao het-trik, kada je nakon kornera njegov novi udarac glavom u donji levi ugao sjajno odbranio Destanoglu.

Pablo Sarabija je u 44. minutu iz penala povisio na 3-1 u korist portugalskog velikana. Uzbuđenja su se nastavila, činilo se da će turski sastav ipak vratiti zaostatak na samo gol razlike nakon što je Aleks Tešeira smestio loptu u gol, ali je nakon provere utvrđeno da je toj situaciji prethodio ofsajd.

U 52. minutu Pedro Poro je imao stopostotnu šansu, ali je je njegov udarac odličnom intervencijom neutralisala odbrana Bešiktaša.

Odličnu šansu je, nakon mirnijeg perioda, imao Larin, koji je volejom uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je sjajan bio golman gostiju. Batšuai je iskoristio ovaj nalet i posle sjajnog prodora sebi stvorio prostor za šut, međutim bio je neprecizan. Ovaj period igre je bio jako dinamičan na obe strane, jer je Pauulinjo u 68. minutu zatresao stativu.

Portugalski sastav je na isteku regularnog toka povisio na 4-1, posle sigurnog šuta Paulinja, koji je šutirao odlično nakon što je pokupio loptu posle odbitka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE