Mandarić otkrio da li bi preuzeo Crvenu zvezdu

Nekadašnji vlasnik ljubljanske Olimpije Milan Mandarić rekao je da nema smisla novac uložiti u Crvenu zvezdu, kao i u srpski fudbal. On je za vreme mandata u Olimpij osvojio dve titule i tri kupa  Slovenije.

Biznismen ističe da bi ulaganje u Crvenu zvezdu bilo bacanje novca.

– Nije prvi put da me neko pita da li bih došao u srpski fudbal, da uđem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub da pomognem. Svaki predsednik države od Slobodana Miloševića na ovamo zvao me je. Međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će kasnije da mi se isplati, ali jako mi je važno bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcionišu, šta bi sve trebalo da uradim, kakvim ljudima da se okružim. Ne vidim da je to moguće recimo u Zvezdi, jer zna se ko se tamo pita – ocenio je Mandarić i otkrio na koga zapravo misli:

– Pričam o navijačima. Teško bih ja tu mogao da napravim razliku. Nije ni moje ni bilo kog vlasnika kluba da to rešava. To bi trebalo da reši država. Ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banjaluke. Nigde nisam hteo da odem. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Međutim, kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub sa Balkana. Nema tu dobrih uslova za biznis, zaključio je Mandarić.

Nekoliko meseci njegovog mandata, trener je bio Savo Miloševića, ali sa kojim nije imao pravu komunikaciju.

-Sava poznajem i poštujem kao fudbalsku legendu. Znao sam ga kao igrača, a manje kao trenera. On je dobar čovek, ali i jako tvrdoglav. U svojoj karijeri nisam imao slučaj da nemam komunikaciju sa trenerom, kao što je to bilo sa Savom. Nisam nikad pomislio da mu se mešam u posao, sastavljam tim i slično, to je njegova obaveza. Želeo sam da imam povratnu informaciju, da znam šta se dešava, kakvi su igrači i slično

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određen sudija za meč Radničkog i Vojvodine u Kupu Srbije

U polufinalnom meču Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine FSS je dodelio arbitra. Glavni sudija...

POVEZANE OBJAVE