Partizan dominirao, pogađao trojke i umalo prokockao veliku prednost!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Hamburga Tauersa na gostovanju rezultatom 97:106 (24:28, 16:33, 26:27, 31:18), u okviru prvog kola Evrokupa.

Partizan je odlično otvorio utakmicu, ali domaća ekipa ubrzo je odgovorila i preokrenula rezultat. Crno-beli su nakon toga preko Pantera u dva napada uspeli da pogode uz faul. Najpre je Panter pogodio trojku, a onda i za dva poena uz dodatno bacanje. Homsli je sa dve vezane trojke doneo vođstvo Hamburgu, ali Jan Madar je u nastavku u veoma kratkom periodu pogodio dve trojke i doneo prednost crno-belim. Značajan momenat pri kraju prve četvrtine bila je tehnička Homslija, koju je zaradio zbog prigovora. Madar je uputio šut u poslednjim trenucima, ali ipak kasno, pa je nakon prve četvrtine bilo 28-24 za Partizan.

U drugoj četvrtini crno-beli su odlično nastavili, pojačali ritam, dve trojke je dodao Mur, a Jam Madar jednu, čime su Partizan odveli na dvocifrenu prednost. Iako su hvatali domaći priključak, pre svega zahvaljujući Homsliju, crno-beli su se odlepili poenima Zagorca i Smailagića na 49:31.

Mur je uspeo da pogodi fantastičnu trojku sa velike udaljenosti, uz svuk sirene i doneo crno-belim plus 19.

Panter je uspeo da uz zvuk sirene pogodi trojku, najpre nije priznata, ali početkom drugom poluvremena jeste, nakon ponovnog gledanja snimka u toku pauze. Prema tome, na poluvremenu je bilo 40:61 za crno-bele. Najefikasniji su bili Panter sa 19 i Mur sa 11 poena.

U nastavku meča, crno-beli su čuvali prednost, Mur je nastavio sa trojkama, ali imali su krizu u jednom trenutku kada je Hamburg napravio seriju od 7:0. Hamburg je u ovoj deonici predvodio Braun, koji je pogodio još dve trojke. U timu Partizana proradio je Lidej, koji je pogodio veoma važnu trojku kada je prednost pala ispod 20 poena razlike. Uz zvuk sirene još jednom neverovatnom trojkom oduševio je gledaoce Homsli, pa je nakon trećeg kvartala bilo 66:88 na semaforu.

Poslednju četvrtinu crno-beli su ušli dosta mekano, pa su domaći to iskoristili. Partizanova prednost se istopila, a u timu Hamburgu sve više jedominirao Braun. On je trojkom smanjio na 90:74. Ipak, Mur je vratio trojku i nije dozvolio Hamburgu da se značajnije približi.

Ipak, Partizanovi košarkaši delovali su veoma zbunjeno na sredini poslednje deonice, lako su primali poene, gubili lopte, a Hamburg je predvođen Homslijem uspeo da smanji na minus 13 poena tri i po minuta pre kraja meča. Niz domaćih prekinuo je Lidej veoma važnom trojkom. Bili su domaći agresivni, stigli i na minus devet, pomalo i zakomplikovali završnicu, ali Partizan nije dozvolio da prokocka veliku prednost koju je imao tokom celog meča.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Panter sa 26 poena, a sledili su ga Mur sa 17 i Smailagić sa 13, dok je u timu domaćih najefikasniji bio Homsli sa 21 poenom, a Braun je dodao 18.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE