Bjelica odigrao istorijsku partiju u pobedi Voriorsa nad Lejkersima (VIDEO)

Golden Stejt Voriorsi slavili su na otvaranju NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa u gostima 121:114 (32:34, 21:25, 30:26, 38:29).

Bilo je to sjajno veče Stefa Karija koji je ostvario tripl dabl, kao i srpskog reprezentativca nemanje Bjelice koji je sa dabl dablom već ušao u istoriji franšize iz San Franciska.

Bjelica je na terenu proveo 26 minuta, ubacio je 15 poena s tim što je iz igre šutirao 6/7 i to je promašio poslednji pokušaj, a sa linije bacanja je bio oba puta precizan. Uz to imao je i 11 skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu. 

Srpski krilni centar je prvi igrač od 1981. godine koji je u Golden Stejtu ostvario dabl-dabl učinak, a da je ušao sa klupe.

Stef Karije je ostvario tripl-dabl, iako je imao katastrofalan procenat šuta (5/21). Postigao je 21 poen, imao 10 skokova i asistencija. Džordan Pul je ubacio 20 (8/18 iz igre), a po 15 Nemanja Bjelica i Demijon Li.

Kod Lejkersa Lebron je stigao do dabl-dabla: 34 poena i 11 skokova, dok je Entoni Dejvis imao samo poen manje, uz isti broj skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE