Liga Evrope: Lester slavio u Moskvi nakon preokreta, četiri gola Dake!

Fudbaleri Lestera savladali su ekipu Spataka iz Moskve na gostovanju nakon preokreta rezultatom 3:4, u veoma uzbudljivoj utakmici trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

Spartak je stigao u vođstvo već u 11. minutu pogotkom Soboleva sa ivice šesnaersterca. Neko je još malo zakačio tu loptu, promenio joj pravac i Šmajhel je bio nemoćan.

Lester je imao incijativu, posed lopte je takođe bio na strani “Lisica”, ali nisu uspevali da stignu do izjednačenja. U 44. minutu domaći su uspeli da dupliraju prednost. Loptu koju je poslao Mozes, u kaznenom prostoru odlično je primio Larson i uspešno realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom.

Samo minut kasnije Ihenaćo je sjajno centrirao, a loptu u mrežu poslao Daka i tako ostavio Lester u igri pred odlazak na odmor.

Na samom startu drugog poluvremena, Lester je stigao do izjednačnja. Opet je asistirao Ihenaćo, a još jedan gol zabeležio Daka. U 54. minutu Lester dolazi do preokreta, a svoj het-trik upisuje fantastični Daka. Loptu je u šesnaesterac poslao Tilemans, a Daka još jednom odlično reagovao i doneo vođstvo svom timu.

Neverovatni Daka nastavio je svoju seriju, pa je u 79. minutu primio pas Medisona, a onda još jednom iz kazenog prostora matirao golmana domaćih Maksimenka. Činilo se da je ovim stavljena tačka na utakmicu, ali neizvesnu završnicu doneo je drugim pogotkom za Moskovljane Sobolev u 86. minutu. Još jednu asistenciju upisao je Mozes. Ipak, domaći nisu uspeli da izbegnu poraz u nastavku utakmice.

Lester nakon ovog kola ima četiri boda, dva manje od lidera Legije uz utakmicu više, dok Spartak ima bod manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE