Kalinić otvoreno o Đorđeviću i reprezentaciji: Sve manje igrača će igrati za reprezentaciju

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić u opširnom intervjuu koji je dao za “Sport klub”, otkrio je kako mu je bilo zbog neigranja za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2019. godine.

Pre dve godinekošarkaška javnost bila je u šoku kada je izašao spisak kandidata za Svetsko prvenstvo u Kini, a na njemu nije bilo standardnog reprezentativca Nikole Kalinića.

– Na samom početku ne toliko. Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mogao da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom. Sa jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje.

Nikola tačan razlog izostanka sa SP nikada nije saznao.

-Nisam „neotišao“, ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog, rekao je Nikola pa dodao:

-Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa „radio si loše ovo“ ili „želim drugog čoveka na tvojoj poziciji“ ili „ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora.

Kalinić je govorio i o reprezentativnoj košarci, gde je rekao da će sve manje košarkaša odazivati pozivu reprezentacije

– Još smo daleko, ali nadam se da ćemo jednog dana doći do toga da nas pitaju šta bi moglo i kako bi moglo da se igra, kad je reč o kalendaru. Nije problem u reprezentaciji i ko hoće, a ko neće, stvar je kalendara. Jednostavno, neko je, čoveče, umoran – dosta mu je košarke i svega, hoće malo da se odmori, a treba da putuje… Još u ovim vremenima sa karantinima i PCR testovima, 70-80 puta ti guraju ono čudo u nos. Ne volim da budem neko ko “mrači”, ali mislim da će sve manje ljudi da se odaziva – istakao je Kalinić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE