Partizan se kasno probudio, minimalni poraz

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da uzmu nijedan bod na svom terenu protiv belgijskog Genta u okviru 3. kola Lige konferencija i poraženi su minimalnim rezultatom (0-1)

U prvom poluvremenu posed lopte je bio na strani gostiju iz Belgije, što se odrazilo i na nešto veći broj šuteva ka golu. Međutim, nijedan šut bilo kog tima nije išao u okvir gola, što dovoljno govori o dinamici ovog dela igre. U drugom poluvremenu se posed lopte gotovo izjednačio, a oba kluba su bila konkretnija i bilo je ukupno 7 šuteva u okvir gola.

U 6. minutu fudbaler gostujuće ekipe Vadis Ođiđa Ofoe, nakon duplog pasa, dobio je žuti karton zbog pokušaja da iscenira penal, padom u kaznenom prostoru.

U 10. minutu se desila prva zanimljiva situacija pred golom Genta, kada je nakon pokušaja Rikarda da dođe do gola, igrač Genta odbio loptu u Lazara Markovića, koji međutim nije stigao na vreme do lopte i napravio je prekšaj.

U 16. minutu je Čakvetadze iz sredine šesnaesterca šutirao preko gola nakon što je dobio loptu sa leve strane po zemlji. Nedugo zatim je Ofoje probao da nađe prostora za šut, ali je to bilo nedovoljno za bolji udarac, pa je lopta otišla daleko iznad gola.

Najbolja šansa viđena je u 21. minutu. Menig je odlično pronašao Rikarda, fudbaler Genta nije dobro procenio brzinu lopte, nakon čega je fudbaler sa Zelenortskih ostrva izdržao na leđima igrača belgijskog kluba i šutirao odlično po zemlji, ali je lopta završila malo pored gola.

Saničanin je u 28. minutu odmerenim startom pred golom Partizana sprečio Kumsa da uđe u ozbiljniju šansu. U 30. minutu je Čakvetadze dobro primio loptu i situacija je delovala potencijalno opasno, ali je Vujačić bio na mestu i odlično zagradio loptu.

Menig je u samoj završnici prvog poluvremena mogao da zapreti, ali je u protivničkom šesnaestercu loše zahvatio loptu.

Prvu ozbiljnu šansu u drugom delu igre imali su fudbaleri Genta. Nakon izgubljene lopte Saše Zdjelara, Čakvetadze je sjajno primio loptu koju je dobio kroz sredinu, ali je šutirao visoko preko gola.

Zatim u 54. minutu nakon lopte koju je sa levog krila dobio od Meniga, sa oko pet metara Bibras Natho nije uspeo da iskontroliše šut i poslao je loptu preko gola.

Najlepša akcija viđena je 58. minutu, kada je kod dodavanja pogrešio Lazar Marković, nakon čega je sa levog krila Čakvetadze uposlio Ođiđi Ofojea, koji je šuutirao iz prve sa sredine šesnaesterca, ali je na mestu bio mladi golman Popović.

Ipak, već u 59. minutu omaleni Stiven Kums je ostao zaboravljen na petercu i glavom postigao gol za vođstvo svog tima.

Ubrzo nakon pogotka, belgijski tim je nastavio da napada. Ođiđi Ofoje je iz slobodnog udarca sa preko 20 metara odlično šutirao, ali je golman crno-belih sprečio da prednost odmah bude duplirana. Zatim je Ođiđi Ofoje dobro primio loptu na granici šesnaesterca i snažno šutirao, ali je u ovim trenutcima golman Popović održavao Partizan u igri.

Aleksandar Šćekić je mogao nakon kornera da donese izjednačenje, ali je ipak njegov udarac glavom nakon kornera završio preko prečke.

U 76. minutu je ponovo odličnu loptu uputio Čakvetadze, ali je pre najisturenijeg igrača gostujućeg sastava Depatra, do lopte stigao golman Popović, i tako još jednom bio na visini zadatka.

U 87. minutu je, nakon akcije Partizana, oštro centrirao Živković, ali nikog nije bilo na petercu.

Ubrzo je usledila prava bomba štopera crno-belih Vujačića, kada je golman Bolat zakačio loptu taman da se zatrese prečka, a ne gol. Tek je u ovim momentima Partizan počeo da igra konkretnije.

Vujačić je odlično odreagovao i u prvom minutu nadoknade, nakon kornera koji je izveo Miloš Jojić, ali je Bolat ponovo spasao svoj tim izjednačenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE