Radonjić pred Albu: Posle dugo vremena u Pioniru, da atmosfera bude kao ranije

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova dočekuju ekipu Albe u okviru 5. kola Evrolige.

Meč se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić imao je priliku da osveži ekipu pošto je od meča sa Cedevitom Olimpijom u nedelju do meča sa Albom prošlo pet dana.

Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo 4 dana do utakmice Albom. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom, rekao je Radonjić.

On je istakao da je Alba klub koji ima već postavljen sistem koji je dobro poznat i koji im je doneo dosta uspeha poslednjih sezona.

Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito. sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali, na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd, imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde – sigurno da će to biti jako značajno za nas, završio je Radonjić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši igrač Zvezde MVP plej-ina Evrolige (VIDEO) 

Košarkaš Makabija iz Tel Aviva Lorenco Braun je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) plej-ina Evrolige. Makabi je savladao Baskoniju sa...

POVEZANE OBJAVE