Zvezdin remi u Danskoj, druga faza veoma blizu (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 1:1 u Danskoj sa Mitjilandom i na taj način su se približili prolazu u narednu rundu. Kada se sve sabere srpski tim može da bude srećniji i zadovoljniji, ali daleko od toga da nisu imali svoje šanse da na kraju pobede.

Prvo poluvreme je krenulo u sporijem ritmu koji je nametnula Crvena zvezda. Srpski šampion je čak bio konkretniji, ali nisu uspei neke ozbiljnije šanse da naprave.

Preokret u igri se desio od 20. minuta kada domaćin u potpunosti preuzima igru i bilo je pravo čudo kako Crven azvezda nije primila gol. Najzaslužniji je bio Milan Borjan koji je sa dve odlične intervencije spasio gol, a jednom je Mitjiland pogodio stativu i na svu sreću po Borjana lopta se odbila od gola.

Crvena zvezda je u tom trenutku izgledala vrlo inferiorno i mogli su biti zadovoljni što je ostalo 0:0

Poslednji 10 minuta domaćin je izgubio snagu, Zvezda je povratila kontrolu lopte i imala lepu priliku preko Falka koji je izveo dobar šut sa dvadesetak metara, ali nedeovoljno da savlada golmana domaćih.

Na kraju 0:0 na poluvremenu, posle kojih su Beograđani mogli biti vrlo zadovoljni.

Drugo poluvreme počelo je slično kao i prvo, u Zvezdinom ritmu. Domaći nisu uspeli da agresivnošću dođu do poseda i bio je to period bez šansi. Potom je usledila izmena Dejana Stankovića posle koje ej izveo Falka, a u igru je ušao Loi Dioni. El Fardu Ben se pomerio na krilnu poziciju.

Usledio je prekid posle kojeg u 60. minutu upravo Dioni odlično reaguje u kaznenom prostoru i spušta loptu Mirku Ivaniću. Vezista Zvezde je zahvatio loptu levom nogom i ona prolazi kroz noge golmanu domaćih i crveno-beli vode 0:1.

Posle gola Mitjiland je igrao dosta nervozno. Pokušavali su da brzo izjednače, šutirali su iz prvih izglednijih prilika, ali nisu ugrožavali Borjana. U žurbi su pravili dosta prekršaja na sredini terena koji su im “ubijali” ritam.

Kad se činilo da j Crvena zvezda uspostavila kontrolu, Lind je odlično šutirao sa 20 metara i pogodio stativu, ali ovoga puta lopta se odbila direktno na nogu Dira koji je plasirao u gol i bilo je to 1:1 u 77. minutu.

Kako su krenuli sa centra crveno-beli su imali dobru priliku, kada je Ben šutirao sa 18 metara i pogodio stativu.

Stanković je umesto Kange uveo Pankov, i Zvezda je na sve načina pokušavala da spusti ritam. Ipak, i iz te igre imali su sjajnu priliku u 88. minutu, ali je Dioni predugo okleva da uputi udarac.

Domaći su u 90. minutu imali priliku koja je došla dosta srećno po njih, a završila se srećno po Borjana. Evander je šutirao iz mrtvog ugla, Borjan ju je odbio do stative, a Dragovič izneo iz kaznenog prostora.

Ubrzo je Crvena zvezda imala odličnu priliku u nadoknadi, ali je Ivanić iz odlične situacije jako loše šutirao.

Nastavio je domaćin sa napadima i u 93. minutu su imali odličnu priliku koju su defanziivci Zvezde odbili u korner. Nisu se predavali domaćini i jurili su svim silama po pobedu koja im je mnogo značila i u 94. minutu su imali veliku priliku posle kornera, ali su šutirali pored gola.

Posle ovog kola Crvena zvezda ima 7 bodova, Mitjiland 2. Braga prati srpskog šampiona sa 6 bodova, dok Ludgorec ostaje na začelju sa jednim bodom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE