EL: Barselona se igrala sa Zenitom, Anđušić efikasan protiv Baskonije

U poslednjim mečevima 5. kola Evrolige pobede su ostvarila dva španska kluba, Baskonija i Barselona.

Baskonija je u svojoj Fernando Buesa areni sigurnom igrom došla do pobede nad francuskim debitantom u elitnom takmičenju. Na kraju je bilo 78-66.

Španski tim je gotovo sve vreme tokom utakmice bio u prednosti, do maksimalnih +18 (60-42) u trećoj četvrtini. Nije se ni tada predavao tim iz Kneževine, ali je uspeo samo da smanji zaostatak na 6 poena nakon što je Danilo Anđušić bio siguran sa slobodnih bacanja tri puta.

U španskom sastavu najefikasniji je bio Fontekio sa 20 poena, čemu je pridodao i 7 skokova i 4 asistencije. Dobar je bio i bivši centar Crvene zvezde Lendri Noko sa 14 poena i 7 skokova. Na drugoj strani je standardno najviše poena postigao Majk Džejms, dok je tri manje postigao naš Danilo Anđušić.

Monako u narednom kolu dolazi u Beograd i igraće sa Crvenom zvezdom u utorak, dok će tim Baskonije gostovati Uniksu u Kazanju.

Barselona je bila i više nego ubedljiva protiv Zenita, na svom terenu. Pobedila je sa ubedljivih 84-58.

Nakon minimalnih prednosti koju je tim iz Sankt Peterburga imao tokom prve četvrtine, Barsa je preuzela stvari u svoje ruke i razlika se samo povećavala. Već na poluvremenu je bilo +17 (44-27), a prednost je u drugom poluvremenu narastala i do maksimalnih +28. U trećoj četvrtini su u kratkom periodu viđena dva atraktivna zakucavanja Brendona Dejvisa, čime je doneo malo uzbuđenja utakmici koja je postala monotona kako se primicala kraju, zbog velike razlike.

U redovima pobednika najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 20 poena, dok inferiornost Zenita pokazuje i podatak da nisu imali nijednog igrača sa dvocifrenim brojem poena. Bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron je bio najefikasniji sa 8 poena.

U narednom kolu Barselona gostuje Fenerbahčeu, dok Zenitu na noge dolazi madridski Real.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE