EL: CSKA na krilima neverovatnog Klajburna pobedio Olimpijakos

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su na svom terenu grčki Olimpijakos, u 5. kolu Evrolige, rezultatom 88-82.

Olimpijakos je od samog starta utakmice, pa sve do kraja prvog kvartala vodio. Na kraju ovog dela igre vodio je 5 poena razlike (20-25).

Ipak, na startu druge četvrtine usledila je serija domaćih 8-0, kojom su ostvarili prednost, koja je na samom kraju poluvremena postala i dvocifrena (48-38).

I u trećem delu igre prednost Moskovljana je samo rasla, do najvećih +17, kada je na semaforu pisalo 66-49. Grčki tim se nije predavao u ovim momentima i na kraju trećeg dela imali su jednocifreni zaostatak. (66-59)

Ipak su igrači CSKA ostali koncentrisani i tokom poslednje deonice opet otišli na dvocifrenu prednost, a iako je došlo do opuštanja i smanjenja razlike, na kraju utakmice nije bilo vremena za potpuni preokret Pirejaca.

Po jedan igrač iz obe ekipe se posebno poenterski istakao na ovoj utakmici. Za Olimpijakos je Tajler Dorsi postigao 32, a u timu CSKA je posebno bio raspoložen Vil Klajburn sa 29 poena, ali i pobedom svoje ekipe.

Olimpijakos će u narednom kolu, u utorak, na svom terenu igrati protiv berlinske Albe, dok će CSKA gostovati u Lionu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE