NASTAVIO SE LOŠ NIZ: Zvezda bez šanse protiv Albe

U 5. kolu Evrolige, u Beogradu, košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe iz Berlina sa 78-63.

Košarkaši Albe su, nakon ujednačene prve četvrtine, stekli osetljiviju prednost koju su, uz jedan kratak nalet crveno-belih, održavali gotovo do kraja utakmice. Inače, na ovoj utakmici je, nakon dužeg odsustva zbog povrede, po prvi put u zvaničnim utakmicama ove sezone zaigrao i kapiten Branko Lazić.

Najefikasniji košarkaš na utakmici bio je Maodo Lo sa 17 poena, dok su u Crvenoj zvezdi dvocifreni bili Kuzmić sa 16, Volters sa 13 i 5 asistencija, i Luka Mitrović sa 11, kome je skok falio do dabl-dabl učinka.

Prva četvrtina nije bila naročito efikasna i dobila ju je Alba sa 14-10. Obeležile su je pre svega čvrste odbrane, sa dobrim rotacijama u brojnim situacijama. Zvezdu je u ovoj četvrtini održao bolji procenat šuta za dva poena, ali su imali i dosta manje pokušaja od nemačkog tima.

Na startu drugog perioda igre, međutim, Albatrosi su nastavili da grade razliku, pa je nakon alejupa koji je ukucao Olinde, Dejan Radonjić bio primoran da zatraži tajmaut, jer je zaostatak već bio -8.

Ipak, iako je Holins nakon toga pogodio težak šut iz prodora, Alba je i dalje bila bolja, a to je dovelo do nervoze Nikole Kalinića, koji je dobio tehničku grešku na isteku 4. minuta ovog perioda. Ubrzo je došlo i do prvog dvocifrenog zaostatka crveno-belih, a dodatni problemi su bili i tri lične greške, nakon njegovog faula u napadu, kao i novi sukob Kalinića sa sudijama, takođe nakon faula u napadu, tako da je trener Radonjić morao da ga izvede iz igre. Na 4.27 do kraja, nakon trojke Maodo Loa, razlika u korist gostiju je već porasla na +15 (28-12).

Zvezda je počela da se budi u ovim trenucima. Volters je u seriji 8-0 crveno-belih postigao ukupno 6 poena – prvo koš uz dodatno bacanje za prekid protivničke serije, a kasnije i trojku. Između poena američkog pleja usledila je odlična akcija Kalinića i Mitrovića, koja je završena zakucavanjem bivšeg kapitena, što je publiku podiglo na noge. Iako je posle tajmauta trenera Albe Gonzalesa, poenima Dobrića serija upotpunjena na dvocifrenu (+10), košarkaši nemačkog sastava su se trgli i nisu dozvolili beogradskom timu da se potpuno vrati.

Zvezda je ponovo izgubila koncentraciju, što najbolje ilustruje prikucavanje Luka Sikme, koji je ostavljen potpuno sam. Na kraju je poluvreme završeno skoro najvećeom razlikom do tada, bilo je +13 (38-25).

Nakon pauze odnos snaga se nije mnogo promenio i Alba je održavala prednost. Zvezdu je u igru najviše održavao Ognjen Kuzmić, koji je u ovim trenucima najefikasniji Zvezdin košarkaš sa 12 poena. Na drugoj strani nije bilo rešenja za Jovela Zusmana. Rezultat se konstantno održavao na granici dvocifrene prednosti gostiju, sve dok u 28. minutu nakon koševa Holinsa i Voltersa Zvezda nije uspela da se spusti na jednocifreni minus, ali nije nikako uspevala da održi kontinuitet i napravi seriju poena.

Rampa kojom je u 37. minutu utakmice Ostina Holinsa zaustavio Da Silva, pri rezultatu 56-69, najbolje oslikava nemoć Zvezde da pronađe svoju igru. Lepu rampu je zabeležio i Ognjen Kuzmić na nešto manje od 2 minuta do kraja utakmice, ali je šansa za boljim rezultatom na ovoj utakmici već bila izgubljena.

U narednom kolu, koje će biti deo duplog programa naredne nedelje, obe ekipe će gostovati. Zvezda će u Kneževini ići na noge osveženju Evrolige Monaku, dok će tim Albe igrati u Pireju protiv Olimpijakosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE