UEFA KOEFICIJENT: Srbija se dobro drži

Srbija se i dalje nalazi 12. mestu UEFA rang liste za nacionalne koeficijente. Ako tao ostane u sezoni 2023/24. garantuje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno pet u Evropi.

Crvena zveda je odigrala 1:1 sa Midtjilandom i time popravila svoj koeficijent nego državni s obzirom da se taj jedan bod za remi deli sa četiri kluba iz Srbije koji su započeli takmičenje.

Partizan je u Humskoj imao priliku da pobedom protiv Genta napravi iskorak ka prvom mestu  i preskakanje šesnaestine finala Lige konferencija. Crno beli ipak nisu odigrali dobru utakmicu doživeli su poraz na svom stadionu nakon skoro 2 godine.

Srbija sada ima 29,125 bodova posle tri kola grupne faze. Belgijanci imaju 28,600, osim Genta u takmičenjima imaju Briž, Genk i Antverpen. Ukrajinci imaju 31,000 koji su ispred Srbije, a u takmičenju imaju Šahtjor, Dinamo Kijev i Zarju, baš kao i Rusi, Zenit, Spartak, Lokomotiva. Nisu daleko ni Škoti na devetoj poziciji sa koefisijentom 32,100. Švajcarska je na 14. mestu

Treba napomenuti da 10. i 11. mesto na UEFA rang listi država donosi jednog predtsavnika direktno u Ligi šampiona, a jednog u kvalifikacijama. A mesta 12, 13, 14. i 15. donose po dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE