VRUĆI TOPOVI: Arsenal ubedljiv protiv Vile (VIDEO)

Arsenal – Aston Vila 3:1 (2:0)

Parti 23′ , Obamejang 45+6′, Smit Rou 56′ – Ramzi 82′

Fudbaleri Arsenala, savladali su Aston Vilu, u prvom meču 9. kola engleske Premijer lige. Time su, bar na jedan dan, se popeli na devetu poziciju. Vilu je ovaj poraz, ostavio na 13. poziciji, i preti joj borba za opstanak.

Tobdžije su agresivnije krenule u meč. Već u 9. minutu, postigli su gol, koji je poništen zbog faula. Nastavili su domaćini da atakuju. Pogodili su prečku,a inicijativu su krunisali u 23. minutu. Nakon kornera, najbolje se snašao Tomas Parti, i savladao golmana gostiju. To je njegov prvi gol u londonskom klubu, na 40-om nastupu.

Bukajo Saka je u 30. minutu, imao kolosalnu šansu, ali mu je Emilijano Martinez zaustavio šut. Pred kraj poluvremena, ekipa Arsenala imala je jedanesterac. Lokonga je napravio prekršaj, a Obamejangov šut, odbranio golman gostiju. Ipak, Gabonac je, nekoliko sekundi kasnije, bio precizan nakon odbitka, i duplirao prednost.

Drugi deo meča, bolje su otvorili gosti, krenuvši agresivnije, u želji da anuliraju dva gola zaostatka. Ipak, nije im pošlo za rukom, jer je u 56. minutu Emil Smit Rou, iskoristio grešku odbrane Vile, i povećao prednost Tobdžija.

U 82. minutu, Džejkob Ramzi postiže debitantski gol u karijeri za Aston Vilu, i smanjuje na 3:1. Potom je Votkins, mogao da unese još više neizvesnosti, ali je bio neprecizan. Meč se završio tim rezultatom, pokazavši da je Arsenal u usponu forme.

Tobdžije  u narednom kolu gostuju Lesteru, a Vest Hem ide na noge Aston Vili.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE