ABA: Partizan više nego ubedljiv protiv Krke

Partizan je lako na svom parketu, u okviru 5. kola ABA lige, pobedio Krku iz Novog Mesta sa 92-45.

Nakon početne prednosti slovenačkog tima 0d 3-0, Partizan je preuzeo konce igre u svoje ruke i održavao konstantnu prednost do kraja ovog dela igre, koji je završen sa 18-11 u korist crno-belih. Presudan je bio bolji Partizanov šut iz igre.

Prednost je i u drugom delu nastavila da se uvećava, pa je nakon dve uzastopne trojke Kevina Pantera, od kojih je jedna bila iz jako velike daljine, bilo +19 (37-18) na nešto više od 4 minuta do kraja poluvremena. Američki bek je u ovim momentima već imao dvocifreni učinak od 12 poena. Rezultat se kretao oko ove razlike do kraja poluvremena, ali je viđeno nekoliko lepih poteza. Na minut i po do kraja poluvremena viđeno je lepo prikucavanje mladog Balše Koprivice, nakon što je u kontri promašio njegov kolega ispod obruča Zek Ledej. Zatim je i na drugoj strani viđeno zakucavanje. Nakon sjajnog proigravanja Stavrova, koji je povukao dvojicu igrača Partizana, Macura je ostao sam pod obručem i atraktivno završio.

Odmah na startu drugog poluvremena usledile su dve trojke crno-belih, Letonca Kuruca i  mladog Slovenca Glasa. Zatim je usledila još jedna trojka Letonca, koji je bio raspoložen za igru na ovoj utakmici, za maksimalnih +24 (54-30). Krka nikako nije pronalazila put do koša Partizana, čemu svedoči i loš pas Stipaničeva, ka klupi svog tima na suprotnoj polovini terena. Ovaj period je na kraju završen sa okruglo 30 poena razlike u korist domaćih. (64-34)

Na samom početku poslednjeg kvartala viđena je lepa saradnja mladih igrača, kada je na asistenciju Glasa zakucao Dušan Miletić. Krka i dalje nije uspevala da dođe do poena, a nemoć tima iz Novog Mesta oslikavaju i tri faula u napadu Macure sa veoma kratkim razmakom. Usledila je revija zakucavanja crno-belih košarkaša, u režiji Alena Smailagića i Rodionsa Kuruca. Razlika je porasla na preko 40 poena na nešto manje od pet minuta do kraja, nakon trojke Madara (82-41). Jasno je bilo da je pobednik odavno rešen i utakmica je rutinski odrađena do kraja.

Najefikasniji u Partizanu bili su Madar sa 20, i Kuruc i Panter sa po 15 poena. Prva dvojica su dodala i po 4 asistencije. Krka nije imala nijednog dvocifrenog u svom timu. Macura je sa samo 9 poena bio najefikasniji.

U sledećem kolu regionalne lige Partizan će gostovati u Čačku ekipi Borca, dok će Krka na domaćem parketu odmeriti snage sa Studentskim centrom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE