OGLASIO SE KOVAČ: Saznao sam od Podraščanina da više nisam selektor

Danas je Odbojkaški savez Srbije doneo odluku da Slobodan Kovač više neće biti selektor muške reprezentacije Srbije.

On se ovim povodom oglasio u razgovoru za sajt Nova S i rekao da je razočaran načinom na koji se sve odigralo.

Mi treneri ne treba da budemo iznenađeni. Neko ko komanduje je odlučio da to nije dobro što radimo i napravio je tu vrstu smene. Mislim da je trebalo da se pozove i da se kaže. Ne treba da mi to jave drugi. To je jutros uradio Podraščanin, rekao mi je: ‘Žao mi je, sad sam pročitao na portalu’. Najiskrenije sim kartica mi ne radi najbolje, da li se blokirala ili nije… Možda nisu mogli da me dobiju direktno na telefon, ali evo ti si me dobio i milijardu ljudi koji su me zvali do sada. Ako si hteo da me dobiješ – mogao si, rekao je Kovač, pa dodao:

Mi smo razgovarali posle Evrospkog prvenstva. Prvi sam rekao da mislim da smo mogli više i da koliko god hoćemo da predstavimo četvrto mesto kao uspeh da bi se kao zaštitili, to nije uspeh. Mogli smo bolje. Postoji niz činjenica, ali nemam nameru da se pravdam. Trudio sam se da radim svoj posao najbolje, normalno da je čoveku krivo, ali bavim se takvim poslom da to spada u rok službe. Stvarno nemam tu nameru, niti razlog da se sa nekim prepucavam, niti da objašnjavam. To je takva situacija, komandujući u Savezu nije zadovoljan. Nadam se da će neko drugi da bude bolji i uspešniji, poručio je Kovač.

On je istakao i da jedno zlato koje je osvojeno na Evropskom prvenstvu tokom njegovog mandata nije dovoljno, ali i još jednom istakao razočaranost načinom na koji je napustio kormilo državnog tima.

Jedno zlato nije dovoljno. Mi sportisti treba da se dokazujemo na svakom novom takmičenju. Na poslednjem takmičenju smo nažalost bili četvrti i to je rezultiralo nezadovoljstvom u OSS, to je njihova odluka, to ne mogu da promenim. Imao sam razgovor pre dolaska ovde i možda je bilo u vazduhu da će tako nešto da se desi, ali u svakom slučaju. Dobio sam informaciju da su treneri mlađih kategorija da ne bi pročitali iz novina obavešteni, mene nisu obavestili. Valjda bi trebalo da obaveste selektora, ali, vidiš, to nije tako, zaključio je Kovač.

Rakao je i da je pitanje da li je uopšte moguće govoriti o “otkazu”.

Ružna je reč otkaz, ja nisam imao ugovor sa Savezom od kada mi se završio u januaru mesecu 2020. godine. Posle toga nismo potpisivali drugi ugovor, nemam ugovor sa Savezom da bi bio raskinut, objasnio je sada već bivši selektor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE