STANKOVIĆ O PREDNOSTIMA I MANAMA: Nedostaje nam kolektivna tranzicija

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je, na konferenciji pred utakmicu Superlige Srbije sa Radničkim iz Niša, o prednostima, ali i nedostacima svog tima.

On je istakao da je podatak o tome da je Zvezda dva gola ove sezone primila samo protiv Kairata, dokaz organizovanosti.

Mnogo puta sam to rekao. Mi smo u biti napadačka ekipa, i kada igramo sa dva napadača i sa tri ofanzivna vezna, ali organizacija u defanzivi ti donosi dobru utakmicu. To ne znači da treba parkirati autobus, mada momcima kažem da će biti situacija kada će biti parkiran. Jednostavno, takav je momenat utakmice, treba da se istrpi i izgura. Tako je bilo u svim utakmicama Ligi Evrope. Bilo je momenata kada smo dominirali, situacija kada se meč lomio i kada smo morali da se kolektivno odbranimo zajedno. Radimo na organizovanoj odbrani, rekao je Stanković.

Zatim je podrobno objasnio šta je to što fali njegovom timu.

Nedostaje nam kolektivna tranzicija, neki kilometar više u nogama, ali mi imamo igrače koji znaju da zadrže loptu. Imaju talenat da odigraju jedan na jedan ili jedan na dva. Uvek da nam daju tri, četiri ili pet sekundi da se prebacimo u ofanzivu. Prosto moramo da stalno budemo organizovani i da se ne raspadamo na terenu, bez obzira šta se dešavalo. Na to sam preponosan, mada je bilo momentata kada je protivnik dominantan, gde može da se svašta desi. Nikada nismo gubili glavu, do sada smo bili delimično uspešni, zaključio je Stanković.

Naglasio je i da se taktika mora prilagođavati u zavisnosti od utakmice.

Namestimo drugačije ekipu, nekada igramo sa dva špica. Dobijemo na čvrstini, vežemo njihova tri igrača pozadi. Tako zamaskiramo nedostatak brzine. Gledaš da se snađeš, imamo i bokove. Bokovi nam donose mnogo asistencija i direktnih pasova. Zavisi i od utakmice, nisu sve utakmice iste. Ne možeš da igraš protiv svakoga isto, nekada ti dođe kao ova ekipa iz Danske. Ekstremno brza i mlada. Njima treba oduzeti i skratiti prostor. Usputno rešavamo nedostatak brzine, poručio je trener crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE