TRANSFER-BOMBA! Epik Brozo već ove zime napušta Inter, zna se i gde će nastaviti karijeru

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28) na kraju sezone je slobodan igrač, ugovor sa milanskim Interom ističe mu u junu, a pregovori oko nastavka saradnje s ‘Neroazurima’ zapeli su.

Međutim, popularni ‘Epik Brozo’ nema razloga za zabrinutost jer je dobio fantastičnu ponudu zbog koje bi već u zimskom prelaznom roku bez previše razmišljanja trebao napustiti Milano.

Inter je u velikim finansijskim problemima, ‘Neroazuri’ moraju prodavati kako bi barem donekle popunili rupe u klupskom budžetu, ali su se čelnici sve do juče nadali kako će neke od zvezda ipak ‘na emocije’ uspeti zadržati na Đuzepe Meaci.

Međutim, sad je sve jasnije kako među tim zvezdama koje će ostati nije Brozović. Istina, Brozović je isticao kako želi i dalje ostati u Interu, ali je tražio mnogo bolji ugovor od ovog koji mu se završava krajem juna 2022. godine.

Brozović je jedan od najvažnijih igrača ovog tima, a sada zarađuje oko 3,5 miliona evra po godini. Za ostanak na Đuzepe Meaci tražio je povišicu, ‘okruglo’ pet miliona evra godišnje!

Problem, Inter toliki novac jednostavno nema i pregovori su baš zbog toga zapeli. Alo, Brozović jako dobro zna koliko vredi i spreman je ići do kraja. Jer na leto je ionako slobodan igrač i može otići bez obeštećenja.

Inter takav rasplet jednostavno ne može dozvoliti, pa ima i rezervni plan. A to je da u zimskom prelaznom roku pokuša ‘uvaliti’ Brozovića i tako barem nešto zaraditi na obeštećenju.

I tu se u priču uključuje Mančester Junajted, koji sa Interom već neko vreme odlično sarađuje. Klubovi su poslednjih godina međusobno trgovali, a jedan od najvećih poslova bio je Romelu Lukaku koji je u leto 2019. godine Old Traford zamenio Đuzepe Meacom u transferu vrednom oko 80 miliona evra.

Mada, Inter ga je tada uzeo na dug i do sada je Junajtedu kroz nekoliko rata platio navodno tek 40 miliona evra. A ostalih 40 miliona još ‘visi’… Iako, sad se čini da neće još dugo biti dužni jer na Old Trafordu su pod račun već ove zime spremni uzeti baš – Marcela Brozovića!

Istina, deo duga prema ‘Crvenim đavolima’ Inter je ovog leta ‘prebio’ prodajom Lukakua u Čelsi, ali i dalje je u debelom minusu koga se sada elegantno može rešiti.

Tom bi trampom svi profitirali – Inter bi se rešio dugovanja, a Junajted ionako traži još jednog zadnjeg veznog jer Pol Pogba još nije odlučio ostaje li ili ne, dok je Nemanja Matić veteran sa 34 godine na leđima te je sve bliže odlasku s Teatra snova.

Upravo zato je Brozović prvi izbor Ole Gunara Solskera i čelnih ljudi Junajteda…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE