TURSKA: Isključeni Alimpijević bolji od Đorđevića

U meču turske Superlige u košarci, Bursa koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, iznenadila je Fenerbahče, na čijoj klupi je bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević, i to poprilično ubedljivo, 84-73.

Pored rezultatskog iznenađenje, utakmicu je obeležilo isključenje mladog srpskog trenera i generalnog menadžera BurseNedima Judžela zbog progovora nakon dosuđenog faula nad De Koloom.

Bursa je bolje počela utakmicu i stekla dvocifrenu prednost već u prvom kvartalu (12-2), ali je Fener iskoristio tehničke greške pri kraju četvrtine i vratio se u utakmicu.

Sjajnim šutem pre svega- skoro 77% za dva i preko 44% za tri- Bursa se u jednom trrenutku odlepila na čak +17, ali se Fener ipak nije predao. Ipak, posle serije tima našeg bivšeg selektora od 1-0, domaći su odbili nalet i rešili utakmicu u svoju korist.

U pobedničkoj ekipi Olerik Frimen je utakmicu završio sa 21 poenom, dok je Endru Endrus sakupio 20, bez promašaja iz igre. U Fenerbahčeu je Nando de Kolo bio najefikasniji sa 18 poena i 6 asistencija. Marko Gudurić nije imao svoj šuterski dan. Postigao je 5 poena, ali sa šutem za tri 1/5, uz 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE