ABA LIGA: Zvezda se mučila, ali pobedila u Baru!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar rezultatom 77:69 u gostima u Baru, u utakmici petog kola regionalne ABA lige.

Iako su domaći vodili u prvoj deonici predvođeni Gordićem i Lazićem, Zvezda je napravila seriju 14:0 u drugoj četvrtini. Velikih 10 poena prednosti za Zvezdu bilo je na poluvremenu. U trećoj četvrtini Mornar je prepolovio prednost crveno-belih. Do kraja trećeg kvartala Mornar je čak i poveo sa pola koša razlike. Međutim ekipa Radonjića je vratila vođstvo.

U poslednjem kvartalu bilo je mnogo previranja, Mornar je uspeo preko Gordića da izjednači, a onda preko Lazića da povede sa 64:63. Crveno-beli su se vratili pre svega zahvaljujući Dobriću koji je imao nekoliko vezanih poena, a onda rutinski priveli utakmicu kraju.

Ognjen Dobrić sa 22 poena predvodio je Zvezdu, sledio ga je Kuzmić sa 14 poena i 13 skokova. Kod domaćih na kraju najefikasniji je bio Luis sa 16, Dejvis je upisao 13, koliko i Gordić, a Lazić se zaustavio na 12.

Ekipa Mornara nema nijednu pobedu u ovoj sezoni ABA lige dok su crveno-beli na skoru 4:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE