Ben za minimalac Zvezde (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na stadionu Rajko Mitić Radnički iz Niša minimalnim rezultatom (1-0).

Beogradski crveno-beli gotovo sve vreme su imali inicijativu i napadali gol svog bivšeg golmana Damira Kahrimana.

Fudbaleri Crvene zvezde su od samog početka utakmice krenuli agresivno. Već u 2. minutu Mirko Ivanić je uputio prvi šut za svoj tim, kada je lopta sa oko 18 metara završila pored gola. Zatim je nedugo potom Ben glavom sa granice peterca uputio loptu pored stative gola Nišlija. U ovim trenucima je i Radnički imao svoju najbolju šansu u prvom poluvremenu, kada je nakon kornera Zvezde, Stefan Mitrović povukao polukontru i šutirao, ali je Milan Borjan bio siguran.

Zvezda je imala totalnu inicijativu u ovim momentima. Prvo je šut u 16. minutu oprobao Ben, ali nedovoljno precizno, zatim je u 21. minutu Stanić zahvatio loptu odbijenu iz šesnaesterca ali preko gola. Najizglednija prilika usledila je u 25. minutu, kada Falko iz dva pokušaja nije uspeo da postigne gol. Prvo je dobro naciljao ugao iz šesnaesterca sa desne strane, a nakon sjajne odbrane golmana Radničkog Damira Kahrimana, lopta je ponovo došla do njega, ali ju je uputio iznad prečke.

Nedugo potom Falko jeste postigao gol, ali se nakon sjajnog pasa kojim ga je uposlio Mirko Ivanić, ipak našao u ofsajd poziciji. U 31. minutu navijače Zvezde je zabrinula povreda Pankova, nakon duela sa Pejovićem, ali je on ipak nastavio igru. I Ben je u 36. minutu ostao da leži, nakon što se, tokom prodora u šesnaesterac, spotakao o svoju nogu.

U 38. minutu je Milan Rodić sa levog boka uputio loptu po zemlji u srce šesnaesterca, ali je Dioni malo kasnio i u padu slabo šutirao. U završnici poluvremena Radnički je preuzeo posed lopte, ali bez konkretnih pretnji. U 44. minutu na dodavanje Filipa Falka, Ivanić je imao dosta prostora, ali je ipak lopta otišla iznad gola.

Radnički je uspeo da tokom prvog poluvremena ne primi gol i održi početni rezultat.

Falko je odličnom fintom na početku drugog dela igre izbacio Duronjića, što je dovelo do potencijalne opasnosti iz slobodnog udarca, ali je upravo Italijan uputio slab udarac, što je nekadašnji golman beogradskih crveno-belih Kahriman lako uhvatio. Suviše slabo šutirao je i Dioni, glavom u 52. minutu.

Ipak, Dioni se odmah potom iskupio, kada je odlično ispratio pas Ivanića, i loptu zatim na peterac prosledio Benu, koji je bio sam i rutinski doveo Zvezdu u vođstvo, zabeleživši svoj 4. gol ove sezone.

Umalo isti igrač nije odmah u 56. minutu udvostručio prednost. Rodić, koji je u poslednje vreme jako raspoložen za asistencije, uputio je hiruški precizan pas ka fudbaleru sa Komora, ali nije uspeo da nadmudri golmana niškog sastava.

U 60. minutu, u okviru dvostruke izmene popularnog Reala sa Nišave, u igru je ušao još jedan bivši fudbaler Zvezde, Filip Kasalica. Nedugo potom je, umesto mladog Stanića , ušao i iskusni Seku Sanogo, čini se kako bi učvrstio i dodatno osigurao Zvezdinu mrežu, nakon ostvarene prednosti, dok je umesto Dionija ušao i mladi Lazetić, koji je nedugo zatim uputio i svoj prvi šut, međutim Kahriman je lako ukrotio tu loptu.

U 66. minutu usledio je i prvi žuti karton, nakon starta Milana Rodića nad Branislavom Tomićem, koji je u međuvremenu ušao u igru.

Mirko Ivanić je u 74. minutu odlično izbacio beka gostujuće ekipe Aksentijevića, koji ga je nepropisno zaustavio, ali je puštena prednost, koja nije urodila plodom. Ovaj bivši bek Partizana je kasnije dobio žuti karton zbog ove situacije. Zatim je i Spasića lepo nasamario, ali nakon centaršuta je odbrana gostiju bila na visini zadatka.

Imao je svoj pokušaj i Gelor Kanga, posle čijeg udarca u 79. minuta je lopta završila u korneru. Kanga se ovde opredelio da završi akciju sam, iako je mogao da proigra Bena, što je često i karakteristično za njega.

U 83. minutu utakmice je, nakon dužeg odsustva, u igri Zvezde bio i Rišairo Živković.

Utakmica je do kraja rutinski privedena kraju, bez velikih šansi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODGOVORIO NAVIJAČIMA: Čović o skandiranju nezadovoljnih pristalica

Košarkaši Crvene zvezde su teškom mukom savladali SC Derbi u prvom meču četvrtfinala plejofa ABA lige rezultatom 83:81. Navijači su bili izuzetno...

POVEZANE OBJAVE