EL KLASIKO: Anćeloti nadmudrio Kumana, Madriđani pokorili Barselonu! (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Barselonu na “Kamp nou” rezultatom 1:2, u popularnom “El kalsiku”, u okviru devetog kola španske La lige.

Prvo poluvreme bilo je veoma bledo s obe strane. Najbolju priliku imao je Dest u 25. minutu, ali šutirao je preko gola. I jedni i drugi su čekali kiks protivnika, a grešku domaćih iskoristio je Alaba, koji je postigao pogodak u 32. minutu nakon asistencije Rodriga. To je bio i jedini gol na u prvom delu igre.

U drugom poluvremenu, Barselona je imala odličnu šansu u 49. minutu preko Fatija, ali je Kurota spasio Madriđane. U 60. minutu Vinicijus je imao sjajnu priliku da duplira prednost gostiju, ali Dest koji je prethodno pogrešio uspeo je da interveniše na vreme ispred Realovog napadača. Sjajnu priliku propustio je i Benzema desetak minuta kasnije. Priliku da debituje u El klasiku dobio je Aguero, koji je zamenio Fatija u 74. minutu. Deset minuta kasnije Argentinac je imao dobru šansu, šutirao je glavom, ali lopta je otišla iznad gola. U nadoknadi vremena Lukas Vaskez je potvrdio pobedu Reala. Pokupio je odbijenu loptu i poslao je iza leđa Ter Štegena. Tri minuta kasnije uzvratili su i Katalonci, gol je postigao Aguero nakon asistencije Desta, ali to je bilo dovoljno samo da ublaži poraz.

Real Madrid je lider na tabeli sa istim brojem bodova kao i Sevilja i Sosijedad, a Barselona je osma sa 15 osvojenih bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE