Partizan slavio u Topoli nakon preokreta, Terzić srušio TSC!

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu TSC-a u Bačkoj Topoli rezultatom 1:3, u okviru 13. kola Superlige Srbije.

TSC je od starta krenuo agilno protiv lidera na tabeli. Pokušao je Banjac iz slobodnjaka, ali lopta je otišla pored gola. Međutim, domaćini su došli u vođstvo u 10. minutu. Gol je postigao bivši defanzivac Crvene zvezde Marko Petković. Iskoristio je odbitak nakon šuta Rajkovića. Ipak, radost domaćina nije dugo trajala, pošto su crno-beli dva minuta kasnije poravnali na 1:1. Pogodak je postigao najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš.

Ovaj gol okrenuo je momentum igre na stranu Partizana, koji je postao agresivniji, u želji da potpuno preokrene rezultat. To su uspeli u 27. minutu, a gol je postigao mladi Nikola Terzić. Isti igrač, postigao je svoj drugi gol na utakmici u 36. minutu, čime je Partizan stekao dva gola prednosti. Nakon vođstva, igrači TSC-a prepustili su inicijativu gostima.

Na poluvreme se otišlo sa 3:1 u korist Partizana. U drugom delu igre, Rikardo Gomeš se požalio na povredu, pa je napustio teren. Odmah nakon toga, u 55. minutu, Stanojlović nije iskoristio Miletićevu grešku, šutirao je pravo u golmana. Bio je Stevanović na mukama i u 62. minutu, ali je bravuroznom paradom sprečio pogodak Aranđela Stojkovića.

Preuzeo je u nastavku TSC inicijativu, ali Partizan je rutinski priveo meč kraju i sačuvao dva gola prednosti.

Sastavi:

TSC: Filipović, Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović, Tomanović, Stojković; Stanojev, Banjac, Stanojlović (od 67 Ratkov) , Zec

Partizan: Stevanović, Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić (od 65′ Jović), Natho (od 50′ Šćekić), Pantić (od 50′ Menig), Gomeš (od 72′ Lutovac).

Partizan je lider na tabeli i ima 37 bodova, osam više od Zvezde uz dve utakmice više, dok TSC ostaje na 20 bodova i četvrtom mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEROVAO JE U SVOJU ODLUKU: Klop izabrao Nunjeza pre Nkunkua!

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Evertona sa 2:0 i umanjili šanse za titulu Premijer lige u samoj završnici trke. Ove...

POVEZANE OBJAVE