ABA: Cibona posustaje, poraz od Studentskog centra

Nakon iznenađujuće dobrog starta sezone u ABA ligi, košarkaši zagrebačke Cibone doživeli su drugi uzastopni poraz, i to od jednog od autsajdera u takmičenju, tima podgoričkog Studentskog centra 93-87.

Nakon početne prednosti hrvatskog velikana, od rezultata 15-14 u prvoj četvrtini, domaći sastav je prešao u vođstvo, koje je održao praktično do samog kraja. Već početkom druge četvrtine ostvarena je dvocifrena prednost, koja je održana do kraja poluvremena (47-37).

U prvom delu igre presudan je bio fantastičan šut za tri poena crnogorskog sastava, čiji su košarkaši od 6 šuteva van linije 6,75, pogodili 5 puta. U drugoj četvrtini, opet, od ukupno 15 šuteva za tri poena, nije pogođena trojka ni na jednoj strani.

Već nakon prvog poluvremena, Kubanac iz redova Studenskog centra Kajl Vinjales imao je 14 postignutih poena i ispostaviće se apsolutno ključnom figurom utakmice.

U trećem kvartalu je prednost Podgoričana samo rasla, do maksimalnih +19 (58-39). Pred početak poslednjeg perioda bilo je72-57 za domaće.

Iako se činilo da će domaći sastav dvocifrenu prednost rutinski održati do kraja, Cibona se trgla, pre svega na krilima Matea Drežnjaka, koji je u drugom poluvremenu preuzeo glavnu ulogu u svom timu od Gegića. Ipak, Zagrepčani su uspeli samo da se spuste na jednocifreni manjak, a vremena za više od toga nije bilo.

Najefikasniji na utakmici je bio Kubanac iz redova Studentskog centra Vinjales sa neverovatna 32 poena, na šta je dodao i 5 asistencija. Dvocifreni su bili i Slavković sa 15, Magi sa 13, kao i Kamenjaš sa 12 uz 7 skokova. U ekipi iz Zagreba pomenuti Drežnjak je na kraju stigao do 26 poena, dok je Gegić takođe bio sjajan sa16 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Argentinac Vildoza je pored dvocifrenog učinka od 13 poena, imao i čak 7 asistencija.

U narednom kolu Studentski centar će gostovati Krki, a Cibona Splitu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE