Gerić o smeni Kovača, otkrio i ko će mu biti naslednik

Mnoge je iznenadila vest da je Odbojkaški savez Srbije smenio sa mesta selektora muške reprezentacije Slobodana Kovača, s kojim je Srbija osvojila Evropkso prvenstvo 2019. godine.

Takođe, podigla se velika prašina zbog načina na koji je on smenjen, a sam Kovač je istakao da on nije znao da će tako biti. Bivši selektor je otkrio da ga niko nije obavestio o smeni, već da je saznao od odbojkaša Marka Podraščanina.

Bivši reprezentativac Srbije Andrija Gerić, koji je obeležio „zlatno“ doba srpske odbojke, u razgovoru za Meridian sport istakao je da Savez može da bira selektora, ali da je način na koji je smenjen Kovač nekorektan.

Savez može da bira koga će da stavi za selektora. Evropsko prvenstvo 2019. godine su osvojili odbojkaši Srbije, a zbog određenih okolnosti kvalifikacije za Igre nisu uspeli da prodju. Bilo ih je gotovo nemoguće proći. Ove godine su igrali Svetsku ligu bez nekog vidnijeg rezultata i na Evropskom prvenstvu bili četvrti. Bez obzira što bih voleo da to bude više, ipak je jako dobar rezultat s obzirom na sve okolnosti. Medjutim, način na koji su oni smenili Slobodana Kovača je nekorektan, rekao je Gerić

Kada je u pitanju novi selektor, Gerić smatra da to treba da bude osoba sa autoritetom.

Pominje se Slobodan Boškan, ali se priča da hoće da stave nekog stranca. Svakako, to mora da bude neka osoba sa autoritetom. Problem u muškoj odbojci je taj što mi posle ove generacije možemo na prste da izbrojimo igrače koji su potencijal za reprezentaciju. Ako Savez ne bude nešto ozbiljno uradio po tom pitanju, muška odbojka će biti u problemu. Teško ćemo se kvalifikovati za Olimpijske igre 2024. i 2028. godine, završio je bivši trofejni reprezentativac Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE