Održana komemoracija Draganu Panteliću

Fudbalski svet se danas oprostio od legende jugoslovenskog i svetskog fudbala Dragana Pante Pantelića.

U organizaciji porodice i FK Radnički u prostorijama niškog kluba nije bilo dovoljno mesta za sve one koji su želeli da se oproste od jednog od najboljih golmana svih vremena. Uz porodicu i prijatelje komemoraciji su prisustvovali predstavnici FK Radničkog, fudbalskog saveza Srbije i brojni drugi.

Ispred Ispred Sekcije sportskih novinara Niša okupljenima se obratio Zoran Petković:

Po povratku sa prvenstva sveta, samo Panta i Gudelj nisu bili izviždani, dočekani su ovacijama jer je narod znao ko gine a ko se plaši u boju. Ako ste čitali o aferi Drajfus, znate kako je kada vas neko nepravedno optuži… Golmani su kao vino, mogu da brane koliko hoće. Njemu je bilo dosta. Deo pauze zbog kazne proveo je kao rukometaš, igrao je ni manje ni više nego za niški Železničar, a Živković mu je dozolio da puca penale, otkrio je Petković.

Vidno potresen bio je i legendarni Miloš Drizić. Popularni „Driza“ je ispričao

Nikada nisam imao veću tremu nego danas, Panta mi je bio idol. Rođen sam blizu stadiona, a tu gde smo sada bio je gol na kome je trenirao. Kada sam kao mali počeo ostajao sam posle treninga gledao sam odbrambenu liniju kako igra, čiji sam deo i sam posle postao. Posebno sam pratio golmanske treninge, tu je Panta radio sa Knezom, a istočna trinina bila je puna. Mladi igrači su ostajali da gledaju te treninge. Ono što golman Bajerna radi danas, Panta je radio pre 40 godina! Najteže mi je da vam kažem nešto o čoveku koji je pet života proživeo. Jutros mi je zazvonio telefon, zvao je Ivan Gudelj. Kaže „Otišao je deo mene“. Moj Panta…

A dok je porodica legendarnog golmana u suzama ispratila ove reči, okupljenima se obratio i Oliver Paunović, reditelj dokumentarog filma o Draganu Pantelić.

Pre mesec dana on je dobio nagradu za životno delo na Zlatiboru, taj film biće emitovan i u Milanu. Šalili smo se tada da li ćemo moći da odemo u Italiju. Panta je rekao tada: „I, šta sada, Olivere? Kada neko dobije nagradu za životno delo – sigurno je kraj“.

Okupljenima se potom obratio Pantelićev saigrač iz Radničkog, Milovan Obradović – Drda, koji je kratko poručio:

Bili smo ponosni kada je Panta igrao za reprezentaciju sveta, to je bila velika stvar, ej imali smo igrača u reprezentaciji sveta…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE