Rukovodstvo srpskog superligaša nezadovoljno suđenjem: Na više utakmica smo oštećeni, nećemo da ćutimo!

Rukovodstvo FK Metalac saopštilo je da je nezadovoljno suđenjem u jesenjem delu šampionata, kao i načinom upotrebe VAR-a.

Prvi čovek kluba Dragoljub Vukadinović rekao je da nije zadovoljan upotrebom VAR-a i da se ova tehnologija, kako je naveo, upotrebljava selektivno.

Nisam zadovoljan suđenjem u jesenjem delu prvenstva. Tu su sudije koje su u FIFA, koje sude perfektno, ali ima drugih sudija, koje sude tako što daju veliku prednost našim rivalima. Nisam zadovojan ni kako se upotrebljava VAR. Na njemu proveravaju ono što oni žele da provere i na način kako oni žele da vide ishod situacije. Imamo više utakmica na kojima smo oštećeni. Ne govorim samo o poslednjem, već i o mečevima pre toga, gde nam nije suđen penal jer se VAR nije gledao dok imamo utakmica gde se dosudi penal, pa se posle ispostavi da ga nije bilo, izjavio je Vukadinović i dodao da priča o očiglednim stvarima i da bi se moralo ići ka objektivnijem suđenju, bez obzira na to što je VAR nedavno uveden u šampionat Srbije.

Takođe, po pomenutom pitanju oglasio se i sportski direktor kluba Bojan Leontijević.

Nakon 13 odigranih kola i racionalno sagledane situacije u kojoj se nalazimo, utisak je da smo na putu kojim smo i želeli da idemo. Da li smo zadovoljni osvojenim brojem bodova? Naravno da nismo, verovali smo da će ih biti više, što je prirodno, ali imamo mnogo toga što nas dugoročno uverava da ćemo bodove tek osvajati. Žarko Lazetić sa svojim stručnim štabom radi jako dobar posao, zajedno smo preuzeli rizik igranja sa ubedljivo najmlađim timom, možda čak i u celoj Evropi i bili svesni oscilacija koje će nas pratiti. Svi smo bili pametni i uspešni kada smo prošle godine vezali devet utakmica bez poraza, sada smo čak i iskusniji, prema tome, prevazići ćemo teške trenutke zajedno i radovati se novim pobedama. Tim nam je sastavljen od fudbalera koji su i dalje u fazi razvoja, veliki broj njih ozbiljno je skrenuo pažnju na sebe, što potvrđuje sve veći broj poziva za nacionalne selekcije koje za njih dobijamo, istakao je Leontijević.

Čelnici kluba oglasili su se nakon meča u Subotici, ističući da su u ovoj utakmici oštećeni, kao i u nekoliko prethodnih.

Metalac ima tri vezana poraza, ukupno imaju 12 bodova iz 13 mečeva, a u narednom kolu dočekuju Napredak iz Kruševca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE