EL: Novi poraz Zvezde, brutalan početak Anđušića

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novi poraz u okviru Evrolige, ovog puta od Monaka u gostima, rezultatom 70-62.

Meč je obeležio jako loš šut za tri poena obe ekipe, kao i veliki broj izgubljenih lopti.

Najefikasniji na utakmici bio je Dialo sa 19 poena, na šta je dodao i 7 skokova i 2 asistencije, dok je u Zvezdi najviše poena postigao Volters – 18, a imao je i 3 skoka i 5 asistencija. Kalinić je doda 14, uz 5 skokova i 3 asistencije.

Na početku utakmice se igralo tvrdo i nijedna ekipa nije zabeležila veću prednost. U ovim početnim momentima utakmice posebno se istakao naš košarkaš u redovima Monaka, Danilo Anđušić, koji je od prvih 12 poena ubacio čak 10 u redovima svog tima. Na drugoj strani je Zvezda u napadu najviše prolazila preko Kuzmića, koji je imao 6 poena.

Nakon izgubljenih lopti Dobrića i Davidovca, Monako se u drugom delu prvog perioda odvojio na nešto znatniju razliku, pa je nakon Dijaloovog pogotka posle ofanzivnog skoka bilo +8 ta tim iz Kneževine (18-10). Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je tada zatražio tajmaut, nokon kog je Luka Mitrović pogotkom, nakon dobijenog leđnog duela, prekinuo seriju. Međutim, Monako je i dalje bio bolji i završio četvrtinu sa, u dotadašnjem toku utakmice, maksimalnih +9 (21-12).

Na početku drugog kvartala prednost domaćih je postala i dvocifrena, ali su beogradski crveno-beli tada uspeli da se vrate u igru i da se serijom od čak 10-0 praktično vrate u utakmicu. U ovoj seriji su značajnu ulogu odigrali Zvezdini Amerikanci Nejt Volters i Ostin Holins, koji je pogodio trojku kojom je zaokružio ovaj niz. Predstavnik Francuske je ponovo pripretio nakon što je Anđušić pod košem sjajno pronašao Motejunasa, za prednost od 35-30, kada je Radonjić zvao tajmaut. Posle pauze Holins je odmah ukrao loptu i proigrao Kalinića, koji je sigurno rešio kontru.

Posle polaganja Lija nakon prodora, na samom kraju poluvremena, rezultat je glasio 41-36.

Na početku drugog poluvremena usledila je serija 9-0 gostujuće ekipe, u režiji, na ovoj utakmici sjajnog, Nejta Voltersa i Nikole Kalinića, čime je Zvezda preuzela vođstvo. Trojkom Lazića, us vom stilu, iz ugla, naš tim je po prvi put na utakmici imao 5 poena viška (52-47). Ipak, u ovim trenucima je proigrao i Majk Džejms koji je trojkom iz velike daljine doneo izjednačenje. Zvezda je olako prokockala prednost nakon izgubljenih loptu Uskokovića i Mitrovića. Nakon prodora, rezultat na kraju ovog perioda postavio je Danilo Anđušić polaganjem za prednost svog tima od 56-53.

Na startu poslednje deonice probleme Zvezdi je najviše zadavao Motejunas i prednost su održavali košarkaši Monaka. Nakon promašenih zicera Voltersa i Dobrića, Zvezda je imala sreće da nije imala veći zaostatak, pre svega zbog lošeg šuterskog raspoloženja Majka Džejmsa i nerezonskih napada domaćih. Džejms je pogodio trojku baš kada se činilo, nakon koša Kalinića, da će srpski šampion ponovo potpuno uhvatiti priključak.

Završnicu meča obeležio je veliki broj grešaka i promašaja, pa se rezultat nije značajno menjao. Dialo je slobodnim bacanjima svoj tim doveo do prednosti od 68-62 u poslednjem minutu, kada je delovalo da Zvezda više neće moći da se vrati u igru. Zvezda se i u poslednjem napadu spetljala, nakon dodavanja Voltersa za Kalinića, što oslikava stanje stvari tokom cele utakmice. Džejms je na kraju iz teške pozicije postavio konačan rezultat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE