SERIJA A: Salernitana okrenula Veneciju, Specija pobegla iz zone ispadanja (VIDEO)

Na otvaranju 10. kola italijanske Serije A, odigrane su tri utakmice. Prve dve igrale su se ranije, dok od 20:45, svoj duel imaju Milano i Torino.

Venecija – Salernitana 1:2 (1:0)

Aramu 15′ – Bonacoli 61′, Skijavone 90+5 ‘

Fudbaleri Salernitane, savladali su Veneciju, u derbiju začelja, nakon preokreta. Uprkos trijumfu, ostali su u zoni ispadanja.

Domaći tim, poveo je u 15. minutu golom Matije Aramua. Iskoristio je dodavanje Kristijana Molinara. Imali su prednost u posedu lopte, iako je gostujuća Salernitana, imala čak 12 udaraca za poluvreme.

Nakon petnaest minuta drugog dela, Salernitana je izjednačila, pogotkom Federika Bonacolija, na dodavanje Franka Riberija. Problemi za domaće, nastavili su se u 68. minutu, kada je nakon pregledanja VAR snimka, Itan Ampadu dobio direktan crveni karton.

Specija – Đenova 1:1 (0:0)

Sirigu (ag.) 66′ – Krišito (p.) 86′

Još jedan duel ekipa sa začelja, završio se remijem, kojim je zadovoljnija domaća ekipa, obzirom da je ostala van zone ispadanja.

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja. Gosti su imali neznatni posed na svojoj strani. Oba tima po tri puta su šutirali.

 U drugom poluvremenu, Gijasi je imao šansu da dovede Speciju u vođstvo. Ipak, nekoliko minuta kasnije, Golman Đenove Salvatore Sirigu, nespretnom reakcijom u 66. minutu, i autogolom, doveo je Speciju u vođstvo. Iako su domaćini, imali zrelije šanse, Đenova je u 86. minutu izjednačila iz penala, a strelac je bio Domeniko Krišito.

Ovim remijem, Specija je ostala jedno mesto iznad crte, dok je Đenova pala na pretposlednje mesto.

Specija u narednom kolu dočekuje Fiorentinu, dok Đenova gostuje, Veneciji, koja je zabeležila pobedu protiv Salernitane.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Grbović o odnosima Mijailovića i Čovića

Bivši košarkaš Partiazna Goran Grbović otkrio je sve o susretu Nebojše Čovića i Ostoja Mijailovića predsednika dva najveća srpska...

POVEZANE OBJAVE