USPEH BOKSERA: Zabeležena tri trijumfa na SP

Reprezentativci Srbije u Boksu, imali su veoma uspešan prvi dan na Svetskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu.

Prvi trijumf, doneo nam je Rus koji se takmiči pod našom zastavom, Pavel Fjodorov.

On je sa 5:0, bio bolji od Nemca Davida Gevorkijana.

Almir Memić je, u srednjoj kategoriji do 75 kilograma, bio bolji od Britanca Levisa Ričardsona sa 4:1.

Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju i jako sam zadovoljan i srećan što sam pobedio, Zahvaljujem se publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi ceo meč davali podršu i govorili šta treba da radim. Sledeći meč boksujem protiv veoma dobrog Engleza, već smo jednom imali međusobni duel koji sam izgubio, ali sad sam mnogo spremniji, boksujem pred domaćom publikom i nadam se pobedi. – rekao je on.

Njegov naredni protivnik, biće Nemac Kevin Šuman, a taj meč zakazan je za 30. oktobar.

Sadam Magomedov je, u teškoj kategoriji do 92 kilograma, doneo treću pobedu Srbiji. Slavio je protiv Turčina Emira Bujukdaga sa 4:0. Sledeći rival mu je Brazilac Tešeira.

Prva runda je bila izuzetno teška i zbunjujuća, pokušavao sam da pronađem pravi ritam i sebe, što sam uspeo u naredne dve runde. Nakon dve godine sam se vratio u ring, ova pobeda je velika i mnogo mi znači. Podrška drugova iz reprezentacije, kompletnog tima našeg, navijača je bila izuzetna i to je prelomilo da kako je meč odmicao budem sve jači i bolji i time dođem do pobede za Srbiju. -izjavio je Magomedov.

Sutra će od naših boksera, prvo nastupiti Omer Ametović u minimum kategoriji, do 48 kilograma. Protivnik mu je Turčin Muhamed Unlu, od 18 časova. Semiz Aličić u lakoj kategoriji, do 60 kilograma, nastupa protiv Britanca Džona Halea. Džejlan Toskić, u poluteškoj kategoriji do 71 kilogram, boriće se protiv Tanzanijca Kasim Mundbukivea. Slobodan Jovanović, u kruzer kategoriji do 86. kilograma , boksovaće protiv Kubanca Heriha Ruiza Kordobe.

Foto: Bokserski savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Zverev u polufinalu

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u završnicu mastersa u Majamiju. U meču četvrtfinala savladao je Mađara Fabijana Marožana...

POVEZANE OBJAVE