ČOVIĆ PROGOVORIO: Evo da li je Zvezda državni projekat, pecnuo Partizan

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, bio je gost emisije “Sport light”, voditelja Igora Miklje.

Jedna od važnih tema koje su se dotakli, jeste i odnos tog kluba sa državom.

Crvena zvezda gleda samo sebei svoje interese, ne zanimaju nas tuđi interesi i odakle ovima ili onima novac. Doći će se do svega toga – odakle je ko dobio novac. Nije moje da mislim o tome, ja samo znam odakle su pare koje su u Crvenoj zvezdi. Što se tiče drugih, mogu i to, ali neću, bar za sada. Ne znam za druge, možda oni imaju više novca zato što su sposobniji ili zato što imaju bolje firme, a možda i te firme imaju atraktivnije proizvode. Treba transparentno izaći i reći šta je država dala i kome. Zvezda je dobila sredstva od grada Beograda, kao i od republike, ali dobijaju i drugi. Mi nikada nismo bili državni projekat – ni manje ni više nego što su drugi bili državni projekat.

Zatim je i dodao:

Dok god budem bio u Crvenoj zvezdi razgovaraću sa navijačima. Sarađivaću sa njima i biću spreman da čujem kako oni razmišljaju. Isti je slučaj i sa ostalim subjektima u sportu. Isto tako, moj zadatak će biti da ‘peglam’ odnose. Što se tiče Nikole Kalinića, on je kod nas došao legitimno, iako je imao razgovore sa nekim drugim klubovima, uključujući i Partizan. – zaključio je Čović.

Zvezdu sutra, u okviru sedmog kola EL, očekuje gostovanje Armaniju. U ABA ligi, crveno beli 1. novembra, dočekuju Mega Basket.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE