La liga: Falkao srušio Blaugranu, Majorku spasio VAR protiv Sevilje! (VIDEO)

Fudbaleri Barselone pretpreli su oniv poraz, a ovaj put ceo plen pripao je Rajo Valjekanu, koji je na svom terenu slavio minimalnim rezultatom 1:0, dok je Sevilja remizirala na gostovanju sa Majorkom rezultatom 1:1, u večerašnjim mečevima španske La lige.

Iako su Katalonci imali mnogo više vremena loptu u svom posedu, čak oko 70 odsto, nisu uspeli da uzmu čak ni bod s ovog gostovanja.

U prvom delu igre, Valjekano je prvu veliku šansu pretvorio u gol, a strelac je bio sjajni Radamel Falkao, koji je uz pomoć stative zatresao mrežu gostiju. Dobru šansu imao je Dest šest minuta kasnije, ali nije bio precizan.

U drugom poluvremenu, Barselona je imala dobru priliku da izjednači preko Nika, a kasnije preko Aguera, ali nisu bili dovoljno precizni. U 71. minutu dosuđen je jedanaesterac za Barselonu, ali je nameru Memfisa Depaja pročitao golman Valjekana Dimitrievski i odbranio udarac. Do kraja meča Valjekano je sačuvao gol prednosti i upisao novi trjumf.

Valjekano je trenutno peti na tabeli La lige i ima 19 bodova dok je Barselona na devetom mestu sa 15 bodova i utakmicom manje od Valjekana.

Majorka je uspela da odoli Sevilji i uzme bod. Domaći su poveli golom Sančeza u 22. minutu. Sevilja je uspela da izjednači tek u 73. golom Lamele. U nadoknadi vremena defanzivac domaćih dobio je direktan crveni karton nakon oštrog starta, a samo četiri minuta kasnije Sevilja je prednost igrača više iskoristila. Strelac je bio Lukas Okampos, ali nakon duže provere VAR-a, pogodak je poništen, pa je ostalo 1:1.

Sevilja je trenutno prva na tabeli sa 21 bodom, ali imaju utakmicu više od Reala koji je na 20 bodova. Majorka je na 12. poziciji i ima 13 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE