Odjeci srpskog derbija u LŠ: Novi Beograd previše kvalitetan

Srpski derbi na startu Lige šampiona u potpunosti je opravdao očekivanja, a publika na bazenu „11. april” je uživala u još jednoj utakmici sa mnogo golova. Ekipa trenera Vladimira Vujasinovića trijumfom nad aktuelnim sprskim i regionalnim šampionom kragujevačkim Radničkim 16:10 još jednom je pokazala velike ambicije koje ima u ovoj sezoni. Bio je to peti ubedljiv, uzastopni trijumf za Novobeograđane od početka sezone, drugi u duelu sa Kragujevlanima u samo desetak dana.

– Izuzetno bitna pobeda za naš klub. Prva u Ligi šampiona, nadam se ne i poslednja. Rezultatom moramo da budemo zadovoljni, ali ne i igrom, sumirao je utiske posle meča trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović i potom dodao:

Otvorili smo ovu utakmicu protiv Radničkog kao i onu u domaćem prvenstvu, dosta nervozno, pogotovo u odbrani. Međutim, u trećoj četvrtini doveli smo to u red i napravili razliku koju smo održali do kraja. Ta treća deonica je definitivno bila presudna za pobedu. U napadu to dosta dobro funkcioniše, imamo mnogo opcija koje koristimo na pravi način, ali bitne utakmice se vrlo retko dobijaju samo napadom. Moramo da dignemo i odbranu na jedan mnogo viši nivo. Za 10 dana imamo utakmicu sa Olimpijakosom, biće to veliki ispit za nas, konstatovao je Vujasinović.

Najbolji strelac u redovima Novobeograđana bio je dugogodišnji trofejni reprezentativac Nikola Jakšić sa pet golova:

Drago mi je da smo u prvoj utakmici u Ligi šampiona uspeli da zabeležimo pobedu i to ovakvim rezultatom protiv vrhunske ekipe kakva je Radnički. Nadam se da ćemo ovaj trijumf iskoristiti na najbolji način i da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati našu formu i sledeće kolo u Ligi šampiona igrati još bolje.

Strateg Kargujevčana Uroš Stevanović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi:

Za razliku od prvog meča gde smo već u prvoj četvrtini pali, u ovoj utakmici smo do poluvremena imali aktivan rezultat. Na početku treće četvrtine smo primili dva brza gola, pa se Novi Beograd prvi put odvojio na tri gola razlike. Pokušavali smo da se vratimo, ali su oni povećali prednost u toj trećoj deonici. To je iskusna ekipa, previše kvalitetna da bi na svom terenu dopustila da se vratimo u utakmicu. Nadam se da ćemo u sledećem duelu pružiti još jači otpor i doći do nekog egala, konstatovao je Stevanović.

Golman Radničkog Lazar Dobožanov smatra da razloge poraza treba tražiti u činjenici da njegova ekipa nije izdržala snažan tempo koji su Novobeograđani nametnuli u drugom poluvremenu, ali da ovaj meč što pre treba da se zaboravi, jer u subotu sledi još jedan težak meč protiv Crvene zvezde.

Utakmica je bila veoma slična prvom duelu koji smo sa Novim Beogradom igrali u Super ligi Srbije pre desetak dana. Dobro smo počeli, ali smo opet imali pad u igri, što je nedopustivo protiv ekipe kakva je Novi Beograd. Nismo smeli da im dozvolimo da budu agresivniji u igri i da nametnu svoj ritam. Ipak, ono što je sigurno da imamo dosta prostora da popravimo igru i smanjimo greške, zaključio je Dobožanov.

U ostalim utakmicama prvog kola vaterpolo Lige šampiona, Barseloneta je pobedila splitski Jug sa 11:6, Breša i Ferencvaroš su igrali nerešeno 8:8, dok je Olimpijakos bio ubedljiv protiv Dinama iz Tbilisija sa 20:9. U prvom kolu danas se još sastaju: Crvena zvezda – Špandau, Marsej – Pro Reko, Jug – Hanover i OSC – Steaua.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE