Ranđelović udaljio Zvezdu od titule, istorijska pobeda Radnika (VIDEO)

Fudbalr Radnika ostvarili su veliku pobedu u bobi za opstanak pošto su savladali Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (1:0). Bila je to prva pobeda Surduličana posle 16 utakmica.

Utakmica je počela inicijativom Crvene zvezde, ali nije bilo većih prilika. Domaći su stvorili prvu šansu i iz nje su postigli gol. U 14. minutu Spasić se našao potpuno sam u kaznenom prostoru i iako nije zahvatio loptu na najbolji način lopta je završila u mreži Borjana.

Posle toga crveno-beli su nastavili da napadaju Radnik, ali do kraja poluvremena nisu uspeli da naprave ozbiljnije prilike osim nekoliko šuteva iz daljine.

Sve u svemu, dosta slabo prvo poluvreme posle kojih je domaćin otišao sa prednošću od jednog gola.

Drugo poluvreme počelo je novim pritiscima Crvene zvezde, ali i golom Radnika. Posle jednog kornera gostiju, Radnik je izveo kontra napad. Spasić je ponovo bio sam u kaznenom prostou, njegov šut je odbranio Borjan, ali je odbio loptu samo do Lukića koji ju je zakucao u mrežu za 2:0.

Međutim, samo par minuta pošto su krenuli sa centra, Crvena zvezda je dobila slobodan udarac. Kanga je centrirao u kazneni prostor, a Ben je bio najspretniji i sa pet metara je sproveo loptu u mrežu za 2:1.

Posle gola nastavila je Crvena zvezda sa pritiscima, ali nije mogla da stvori veće prilike. Većinom su prilike tražili iz centaršuteva, ali sve je odbrana Radnika rutinski raščišćavala.

Najozbiljnije prilike imali su 84. minutu. Prvo je Dragović dobro šutirao sa 16 metara, a 3o sekundi kasnije Rišairo Živković je imao sjajnu priliku, ali je obe odbranio golamn domaćih.

Dva minua kasnije, ponovo je Živković bio u velikoj prilici, ali je sa pet metara glavom pogodio stativu.

U 96. minutu ponovo je Aleksandar Dragović sjajno šutirao, ali je golman Ranđelović čudesno intervenisao i izbio je u korner.

Ovim porazom crveno-beli su napravili veliki korak nazad u borbi za titulu, dok je Radnik napravio iskorak na abeli u borbi za opstanak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE