Natho pokrenuo valjak, Partizan preskočio Metalac

Partizan – Metalac 3:1 (1:1)

Gomeš 7′, Natho (p.) 52′, 68′ – Stuparević 29′

Partizan: Popović, Miljković (od 46′ Živković), Miletić, Saničanin, Obradović (od 46′ Urošević), Zdjelar, Jojić (od 77’Šćekić), Terzić (od 58′ Jović), Pantić, Menig ( od 46′ Natho) , Gomeš

Metalac: Mislarević, Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević, Stojić, Odada (od 77′ Jočić), Krajišnik (od 86’Milićević), Fićović (od 66′ Đurić), Cvetković (od 86’Šarić), Stuparević (od 77′ Furtula)

Fudbaleri Partizana, pobedili su Metalac iz Gornjeg Milanovca, u okviru odloženog meča, petog kola Superlige Srbije. Crno beli su tako, stekli osam bodova prednosti, u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je ruče poražena u Surdulici. Presudila su dva gola Bibrasa Natha na početku drugog poluvremena.

Domaći su na početku meča, imali blagu prednost u posedu lopte. Vremenom se to intenziviralo. Još uvek traje ispitivanje snaga. Ipak, u 7. minutu, crno beli su poveli golom Rikarda Gomeša.

Nastavio je posle toga Partizan sa napadima, imajući više šuteva. Imao je Metalac priliku odmah posle gola crno belih, ali je prečku pogodio Stuparević u 9. minutu. Uprkos inicijativi domaćih, tim iz Gornjeg Milanovca je izjednačio u 28. minutu. Strelac je bio pomenuti Filip Stuparević, koji je iskoristio grešku Siniše Saničanina.

U 38. minutu, navijače je zabrinula povreda zgloba Rikarda Gomeša, na koju se igrač požalio. Do kraja poluvremena, pokušavao je Partizan, ali bezuspešno. Ekipa iz Gornjeg Milanovca, pružila je solidan otpor lideru šampionata. Sa po jednim golom na obe strane, otišlo se na odmor.

Odmah na početku nastavka, u 52. minutu, Partizan je ponovo poveo. Dosuđen je penal, koji je realizovao Bibras Natho. Prethodno je golman gostiju Maslarević, pogrešio i napravio faul nad Rikardom Gomešom. Partizan od tada, želi da da i treći gol, kako bi rešio pitanje pobednika. To se i dogodilo u 68. minutu, kada je Izraelac, postigao svoj drugi gol na meču.

U 73. minutu, priliku za četvrti pogodak, propustio je Živković, iako je imao čistu poziciju, šutirao je preko gola. Crno beli su, u drugom poluvremenu, potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. Priveli su je uspešno kraju, i ostvarili sigurnu pobedu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE