VATERPOLO: Partizan – Novi Beograd, sudar jedina dva neporažena tima!

U derbiju petog kola Superlige Srbije u vaterpolu sastaju se Partizan i Novi Beograd na Banjici u subotu od 19 časova.

Ovo je prvi derbi u kojem će ekipa Novog Beograda biti gost. U prva dva ligaška derbija protiv Radničkog i Crvene zvezde, vaterpolisti Novog Beograda upisali su pobede. Ipak, oba ova meča igrali su u svom bazenu dok će derbi protiv Partizana biti prvi test u derbijima na strani.

Ukoliko Novi Beograd savlada i crno-bele, onda će se prilično osamostaliti na vrhu tabele.

Trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović svestan je da njegovu ekipu sustiže umor, ali i da Partizan igra mnogo dobro kao domaćin.

Ovo je treći derbi zaredom, prva dva su odlično prošla. Derbi sa Radničkim i sa Crvenom zvezdom igrali smo na domaćem terenu, sada gostujemo Partizanu, idemo na Banjicu. Svi mi smo prošli kroz Banjicu i znamo koliko je to težak teren. Partizan mnogo bolje igra na Banjici nego na strani i moramo se jako dobro spremiti za tu utakmicu. Bitno je da prevaziđemo umor, koji nas je stigao posle jednog teškog perioda i osvojimo nova tri boda, izjavio je Vujasinović.

U Partizan su se letos vratili Filip Radivojević i Milan Aleksić, a stigli su Nemanja Vico, Petar Velkić i Dimitrije Rističević. Ugovor je produžio Stefan Mitrović.

Pojedini igrači Novog Beograda imali su probleme s koronom u prethodnom periodu, ali će biti kompletni za subotnji derbi.

Podsećamo, Partizan i Novi Beograd su jedini klubovi koji su neporaženi u dosadašnjem delu nacionalnog šampionata.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE