Zvezda nemoćna u Milanu, novi poraz!

Košarkaši Crvene zvezde, u 7. kolu Evrolige, poraženi su od Olimpije u Milanu sa 79-62.

Utakmica je počela jako neefikasno, posebno kad je reč o crveno-belima, pa je koševima Šildsa i Melija tim iz Milana stekao prednost od 7-0, nakon čega je usledio tajmaut trenera Zvezde Dejana Radonjića. Naš predstavnik je bio jako dezorijentisan, pa je nakon pauze Olimpija došla i do dvocifrene prednosti, a u tim trenucima je usledio i eirbol Ostina Holinsa.

Tek je na nešto manje od 4 minuta beogradski tim došao do prvih koševa preko Luke Mitrovića za 13-2. U završnici prvog kvartala se raspucao i Troj Denijels, koji je pogodio dve trojke. U sastavu Zvezde su samo još po dva poena upisali Lazarević i Dobrić, nakon prodora u poslednjim momentima ovog dela igre. Crvena zvezda je bila u jako velikom problemu, jer je imala zaostatak od neverovatnih -18 (24-6).

Zvezda je počela da se budi, pa je usledila trojka Ognjena Dobrića na početku drugog perioda, a slobodnim bacanjima nakon nesportskog faula nad njim stvario je i svoju mini-seriju sa 5 uzastopnih poena. Zvezda je bila na putu da se vrati na jednocifren manjak nakon koša Nejta Voltersa (35-23), nakon čega je trener Milana Etore Mesina zatražio pauzu.

Ipak, u toj nameri nije uspela i na veliku pauzu se otišlo sa rezultatom 43-27. Još veći zaostatak je sprečio pre svih Luka Mitrović, koji je prvo poluvreme završio sa dvocifrenim učinkom, postigavši 10 poena.

Novi nalet Zvezde je usledio na početku drugog poluvremena, ali je Dobrić propustio veliku priliku da trojkom iz ugla spusti razliku na jednocifrenu.

Zvezda je posle dugo vremena uspela da smanji razliku na manje od 10 poena, nakon trojke Holinsa u 26. minutu (50-41). Trojkom Ričija Olimpija je ponovo, nakone perioda u kom su timovi razmenjivali poene, stekla nešto višu prednost(60-46). Zvezda je dobila ovaj period sa 23-19, ali to nije još uvek nije bilo odvoljno.

Na isteku trećeg minuta poslednjeg kvartala došlo je i do najveće prednosti italijanskog kluba, nako trojke Ćaća Rodrigeza. (72-53). Srpski predstavnik je bio nemoćan do kraja utakmice.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Šilds sa 19 poena, dok je u redovima Zvezde najbolji pojedinac bio Luka Mitrović sa 17 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Panatinaikos, a Olimpija Barselonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE