Radnički želi u vrh tabele

Fudbaleri Radničkog sutra od 16 časova dočekuju Mladost iz Lučana u 15. kolu Linglong Superlige Srbije.

Niški tim je utakmicom protiv Dinama iz Vranja pre tri dana u Kupu Srbije, koju je dobio sa 1:0, započeo mini-ciklus u sklopu kojeg će u roku od 12 dana odigrati čak četiri meča na svom stadionu.
Nakon ovog duela u Kupu, slede tri susreta u Superligi Srbije. Sutra na Čair stiže Mladost iz Lučana, pa u sredu Radnički iz Kragujevca i potom u nedelju Spartak iz Subotice.

Pobedama na sledeće tri utakmice Radnički bi mogao da napravi veliki posao i da se učvrsti u gornjem delu tabele u Superligi Srbije. Nišlije u ovo kolo ulaze sa 11. pozicije i 14 bodova na svom kontu, dok Mladost na desetom mestu ima isti broj bodova i nešto bolju gol-razliku. I Radnički i Mladost su u dosadašnjem delu prvenstva odigrali po 13 mečeva.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak svestan je da su očekivanja od njegove ekipe velika i da se u naredna tri meča očekuje maksimalan učinak.

Svakako da postoji veliki pritisak. Ja preuzeo ekipu koja je bila u teškoj situaciji. Svesno sam uzeo odgovornost, znam šta se od mene očekuje. Verujem u ovaj tim, ja sam trener i vođa, odgovornost je samo moja. Na utakmice koje nas čekaju u sledećih osam dana, gledam kao na tri finala. Sav fokus nam je već neko vreme na tim mečevima. Dobro radimo, zadovoljan sam atmosferom i verujem da ćemo u ovim susretima ostvariti rezultate koji će nas odvesti u gornji deo tabele, rekao je Batak.

Za sutrašnjeg protivnika Batak je imao samo reči hvale.

Mladost je loše startovala ligu, ali je vremenom ušla u formu. To je iskusna i dobro organizovana ekipa, koja u svakom trenutku utakmice zna šta hoće. Oni su pobedili na poslednja tri meča, u velikom su usponu, tako da znamo šta nas očekuje. Međutim, ja gledam, pre svega, u moj tim. Analizirali smo sve vrline i mane Mladosti. I mi u poslednje vreme igramo sve bolje i bolje i mogu da kažem da sam optimista pre ovaj duel, u kojem ćemo dati sve od sebe da osvojimo tri boda pred našom publikom, istakao je Batak.

Radnički protiv Mladosti neće moći da računa samo na jednog fudbalera.

Filip Kasalica ima četiri žuta kartona i neće moći da nam pomogne. Upravo zbog toga je on imao veliku minutažu protiv Dinama u Kupu, jer smo znali da ga nećemo imati za Mladost. Svi ostali su spremni. Neki nosioci igre su preskočili Dinamo, neki su odigrali drugo poluvreme, a sada su svi u konkurenciji, tako da ćemo Mladosti suprotstaviti naš trenutno najjači sastav, završio je Batak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE