Crvena zvezda rutinski protiv Radničkog na “Čika Dači”!

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički 1923 u Kragujevcu rezultatom 0:3, u okviru 14. kola Superlige Srbije.

Utakmica je počela agresivnijom igrom Radničkog, koji je stvorio dve dobre situacije iz prekida. Fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli prenesu težište igre pred gol domaćih u prvih 10 minuta.

Prvu ozbiljniju situaciju Beograđani su imali u 11. minutu kada je Gelor Kanga odlično šutirao sa čak 40 metara, ali je lopta otišla preko gola. Od tog trenutka crveno-beli su preuzeli inicijativu i napadali su u talasima. To je dovelo o toga da povedu u 19. minutu, posle duplog pasa Ivanića i Pavkova, Zvezdin kreativni veznjak je šutirao i tom prilikom lopta je pogodila nekog od igrača domaćih i skrenula u gol – 0:1. U nastavku je agresivnost domaćih sa početka meča jenjavala, a Zvezda preuzimala inicijativu. Ulsedio je i period u kojem praktično nije bilo nikakvih dešavanja, a onda je izdaljine zapretio Ivanić, ali je golman domaćih bio oprezan.

U nadoknadi prvog poluvremena, Pavkov je duplirao prednost crveno-belih. Nakon sjajnog centaršuta Rodića, bio je najviši u skoku i sa nekih desetak metara glavom zatresao mrežu. To je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Na samom startu drugog dela igre, Katai je povećao na velikih 0:3. Uputio je precizan šut po zemlji sa nekih dvadeset metara i savladao golmana domaćih u 49. minutu.

Mogli su domaći da smanje ovu prednost crveno-belih, ali zamalo je bio neprecizan Filipović. Dobar udarac je uputio par minuta kasnije Kanga, ali je lopta otišla malo iznad prečke. Nakon toga značajno je opao ritam utakmice, a Zvezda je nastojala da bez većeg opterećenja privede utakmicu kraju. S druge strane, na trenutak se budio Radnički, ali nije uspevao da dođe ni do počasnog pogotka.

Do kraja meča, Živković je imao dobru šansu nakon što mu je Pavkov spustio loptu, ali nije bio precizan.

Zvezda je polako privodila utakmicu kraju i uspela da upiše pobedu bez primljenog gola i tako napravi lepu uvertiru pred meč četvrtog kola Lige Evrope, koji igraju sa Midjtilandom u četvrtak na svom terenu.

Zvezda je nakon ove pobede stigla do 35. boda i kasni pet poena za liderom Partizanom dok Radnički ostaje na 14 bodova iz 14 kola i trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čukarički za tri minuta rešio duel sa Novim Pazarom, Pavkov strelac (VIDEO)

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Novi Pazar na svom terenu sa 2-0, u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Utakmica je...

POVEZANE OBJAVE