Kasno buđenje Rome, Milan odneo pobedu u derbiju (VIDEO)

Fudbaleri Milana pobedili su na gostujućem terenu Romu, rezultatom 2-1, u 11. kolu Serije A.

Nakon zaostatka posle prvog dela igre, Roma je pokušala da bude agresivnija, imala više šuteva, ali nije uspela da bude dovoljno konkretna.

Milan je poveo lepim golom Zlatana Ibrahimovića u 26. minutu, iz slobodnog udarca. Isti igrač je nakon svog gola dobio i žuti karton, zbog rasprave sa sudijom.

Navijači Milana radovali su se golu Šveđanina i početkom drugog poluvremena, ali ispostaviće se prerano, jer je pogodak poništen zbog ofsajda.

Ipak, nedugo potom, u 57. minutu, Frenk Kesi je bio siguran sa bele tačke, nakon faula koji je skrivio Rodžer Ibanjez. Po Milan su se stvari pogoršale u 66. minutu, kada je Teo Ernandez dobio drugi žuti karton nakon prekršaja.

Čini se da Rimljani ipak nisu iskoristili prednost igrača više na pravi način. Najbolju šansu imao je Zaniolo, koji je negde sa peterca šutirao glavom, ali je lopta skinuta praktično sa gol-linije. Kako se bližio kraj utakmice, Roma je bila konkretnija. Prvo je Manćiniju odbranjen šut u 90. minutu, da bi konačno u 93. minutu El Šaravi odreagovao kako treba na odbijenu loptu i postigao gol.

Pošto nije bilo još mnogo vremena, ispostaviće se da je to bio samo utešni pogodak.

Milan je nakon ovog kola 2. na tabeli sa 31 bodom, dok je Roma na 4. mestu, ali sa tek 19 bodova, dakle velikim zaostatkom za današnjim rivalom i Napolijem, koji je na prvoj poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE