Pobeda Partizana u utakmici punoj šansi

Fudbaleri Partizana ostvarili su, u okviru 15. kola Superlige Srbije, pobedu nad Čukaričkim od 2-0, na svom stadionu.

Utakmicu je obeležio veliki broj šansi sa obe strane, kao i mnogo upućenih udaraca, ali i lepih odbrana golmana.

Prvi udarac ka golu uputio je Stefan Čolović iz Čukaričkog, koji se namestio na svoju desnu nogu, pronašao prostor za šut, ali nije uspeo da uputi dovoljno jak udarac, kako bi bio pretanja golmanu domaćih Popoviću. Odmah zatim, u 5. minutu, usledila je još opasnija prilika na drugoj strani, kada je Kvinsi Menig fintom obezbedio prostor i uputio dobar šut, ali je skoncentrisan na golu Čukaričkog bio Petrović.

Docić je sa oko dvadeset metara u 10. minutu rešio da oproba svoj šut, ali je lopta završila preko gola. U 13. minutu je došlo do gužve pred golom gostiju, kada je golman Petrović bio neoprezan, nakon čega je konačno Rikardo, u svom stilu, uputio šut po zemlji, ali je ipak golman gostiju ostao pribran. Usledila je odmah potom nova šansa tima iz Humske. Urošević je sa levog boka sjajno pronašao Jojića, koji glavom ipak šalje loptu pored stative.

U 17. minutu dogodila se, naizgled, najbolja šansa, kada je Endiaj pogodio stativu, međutim ovom prilikom je dosuđen i ofsajd.

U 22. minutu slična situacija na drugoj strani, kada je Rikardo poslao odličnu loptu ka Menigu, koji je ipak šutirao pored gola. Iako je primarno dosuđen ofsajd, delovalo je da bi, uz pomoć VAR-a ipak bio priznat gol. Nizale su se šanse u ovim momentima. Nakon dobro izvedenog prekida Marka Docića, Endiaj je glavom pronašao Čolovića, koji je na isti način pokušao da savlada Popovića, ali je ovaj bio na visini zadatka. Nakon što je usledio korner, još jednom je mladi čuvar mreže demontrirao svoje sposobnosti, ovog puta sprečivši Rakonjca da donese prednost Brđanima.

Napokon je usledio i prvi gol na utakmici. U 34. minutu, Jojić je iz slobodnog udarca lepo pronašao Vujačića, čiji je udarac glavom bio neodbranjiv za golmana Petrovića.

Kada se čekao samo da sudija odsvira kraj poluvremena, u 3. inutu nadoknade ovog dela, Partizan je preko Živkovića udvostručio prednost. Urošević je poslao oštru loptu u šesnaesterac, Menig ju je prosledio do beka domaćeg tima, koji nije propustio priliku.

Prva konkretna prilika u drugom reriodu dogodila se u 53. minutu kada je Rakonjac u šesnaestercu pronašao prostora za udarac, ali čini se da mu je malo pobegla lopta, pa je završila pored gola. Gosti su bili rešeni da postignu gol. Kovač je, nakon centaršuta sa leve strane, uputio snažan šut glavom, ali je mladi Popović, koji blista ove sezone, još jednom bio spasilac crno-belih sa Topčiderskog brda.

Usledio je mirniji period, bez značajnijih šansi. Sve do 77. minuta, kada je usledilo novo uzbuđenje. Sve je počelo od odličnog prodora Uroševića, koji je uputio loptu u šesnaesterac gostiju, nakon čega se Pantić spotakao i pao. Ipak, lopta dolazi do Rikarda, koji je šalje u mrežu, ali je dosuđen ofsajd, tako da se rezultat nakon svega nije promenio.

U narednom kolu Partizan dočekuje Proleter, dok će Čukarički gostovati Voždovcu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE