Zvezda rutinski protiv Mege

Crvena zvezda – Mega Mozzart 81:67 (24:16, 22:16, 14:16, 21:19)

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su Megu u okviru šestog kola ABA lige. Pobednik se nijednog trenutka nije dovodio u pitanje, iako su gosti, pokušavali da smanje ubedljivu prednost. Meč je kratko bio prekidan, zbog situacije sa golubom u dvorani.

Crvena zvezda je od samog starta krenula agresivno u odbrani, tražeći rešenje iz tranzicije i koševima iz reketa.

Šut, kao i u prethodnim mečevima, nije služio izabranike Dejana Radonjića, ali to nije smetalo da odigraju vrlo efikasno poluvreme.

U prvoj četvrtini vrlo brzo je prednost bila 8 poena razilke i konstantno je rasla iz minuta u minut.

Mega nije imala rešenja u napadu i najčešće su uzimali vrlo teške šuteve. Posle prvih 10 minuta bilo je 24:16.

U drugoj četvrtini prednost je rasla do maksimalnih 41:20. Međutim, u poslednja tri minuta Mega je stabilizovala igru u napadu i uspela je da smanji tu prednost. Posle druge četvrtinie bilo je 46:32.

Kod domaćina Volters je imao 10 poena, Kalinić 9. Kod Mege Balcerovski je postigao 10 poena.

Mega je, malo bolje otvorila drugo poluvreme, u želji da smanji prednost domaćina.

Bolju četvrtinu igra Mega. Uspeli su da istope dvocifrenu prednost crveno belih. Ipak, njihov nalet, trojkom je prekinuo Stefan Lazarević. Potom je, pogotkom Ostina Holinsa, Zvezda vratila prednost na iznad deset koševa razlike. Sa 60:48, otišlo se na odmor između treće i četvrte deonice.

Zvezda je sa 7:2, bolje počeka poslednji period, stekavši 17 poena prednosti. Serijom 6:0, mega je prišla na 15 koševa razlike. U tom delu igre, domaćini su održavali stečeno vođstvo. Mega je pokušavala da se približi, ali je svaki njen nalet bio odbijen.

Na kraju meča, slavili su domaćini sa 14 poena prednosti.

U pobedničkoj ekipi, istakao se Nejt Volters sa 13 poena i šest asistencija. Pratili su ga Nikola Kalinić i Marko Simonović, sa po 11 ubačenih koševa.

Aleksandar Balčerovski, bio je najbolji u ekipi Mege, sa 19 poena. Karlo Matković dodao je 14, a Nikola Đurišić 10 poena.

U narednom kolu, Zvezda gostuje Zadru, a Mega dočekuje Budućnost iz Podgorice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE