Zvezda spremna da juri prednost Jedinstva u Kupu Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde u utorak će u USC „Voždovac“ na Banjici ugostiti ekipu Jedinstva u revanš meču četvrtine finala Kupa Srbije. U prvom susretu, odigranom pre sedam dana u Staroj Pazovi, Jedinstvo je zabeležilo pobedu 3:1. Zvezdi je za prolaz u polufinale neophodan trijumf maksimalnim rezultatom 3:0.

Zvezda ovaj meč dočekuje u dobrom raspoloženju nakon sigurne pobede u 5.kolu Superlige Srbije. Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, najpre se osvrnuo na ritam igranja jakih utakmica na svaka tri-četiri dana.

Veoma gust rspored u ovom delu sezone, zahtevan, sa mnogo utakmica, samo se smenjuju kao na trci. Posle pobede u 5.kolu Superlige devojke su imale jedan slobodan dan i odmah su se okrenule izazovu u Kupu. Na nama je da uradimo sve da dobijemo tu utakmicu rezultatom koji nas vodi u polufinale, bio je prvi komentar Aleksandra Vladisavljeva.

Zvezda u meč protiv Jedinstva ulazi bez kalkulacija. Strateg crveno-belih dama nema dilemu šta njegov tim može očekivati u revašu Kupa.

Možemo da očekujemo veliku borbu, jednu sigurno dobru utakmicu. Mi smo u takvoj situaciji da apsolutno nemamo nikakvu kalkulaciju, nama jedino sigurno odgovara pobeda od 3:0 što je sigurno veoma zahtevna situacija za naš tim. Mislim da uz našu najbolju igru to možemo i da ostvarimo. Mi ćemo svakako sve uraditi da to tako i bude. Videćemo, stvarno imamo rivala koji jako dobro igra i koji je pokazao svoj kvalitet i da trenutno nije slučajno prvi na uperligaškoj taveli. To nama ništa ne znači, imamo cilj, želju da idemo do kraja u svim takmičenjima, jedno od njih je i Kup. Tako da, nemamo drugu soluciju nego idemo na pobedu, zaključio je Vladisavljev.

Ana Živojinović najpre se osvrnula na prvi meč, a potom i na ono što Zvezdu očekuje u revanšu.

U Staroj Pazovi je bila teška utakmica za nas, mogu reći da nam je nedostajalo malo sreće. Mislim da je sve u našim rukama. Da u utorak odigramo onakvu odbojku kakvu mi znamo najbolje da odigramo i da sve zavisi od nas. Nadam se ćemo da ćemo sve  biti spremne da pružimo svoj maksimum, ostvarimo povoljan rezultat i prođemo dalje.

Zvezdin primač servisa smatra da nešto laganiji duel u Superligi Srbije pred revanš Kupa može biti mač sa dve oštrice.

Sa jedne strane je i bolje imati ovakav meč pred utakmicu sa Pazovom jer već dve-tri nedelje smo u treningu bez dana odmora, tako da prija ovakva jedna utakmica. Drago mi je što smo ovakvu utakmicu prihvatile sa velikom dozom odgovornosti i ozbiljnosti i ostvarili maksimalni rezultat. Nadam se da ćemo ponoviti ovakvu igru da dođemo do pobede.

Podrška sa tribina uvek znači, posebno u ovako važnim utakmicama. Ana Živojinović ne krije da bi volela da tribine budu popunjene.

Ja bih iskreno volela. Značilo bi nam da budu naš sedmi igrač, da nam budu vetar u leđa i stvarno bilo bi lepo da dođu i da nastave posle ove utakmice da dolaze. Mislim da će im biti jako lepo i zanimljivo – zaključila je Ana Živojinović.

 Revanš meč četvrtine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Jedinstva igra se u utorak u sali USC „Voždovac“ na Banjici od 18,30. U prvom meču Jedinstvo je slavilo 3:1, Zvezdi je za siguran prolaz, bez kalkulacija, potrebna pobeda 3:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kristijano Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo našao se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih sportista na svetu. Američki magazin...

POVEZANE OBJAVE